Plenković najavio daljnje kontrole zbog poskupljenja: “Vratite cijene”

Vijesti 20. sij 202311:01 0 komentara
Davor Puklavec/PIXSELL

U Zagrebu je održana sjednica Vlade. Premijer Plenković naglasio je važnost mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja, čija je 25. obljetnica obilježena prije nekoliko dana.

“Važno je vidjeti koliki je put prošla Hrvatska u samo tri desetljeća”, rekao je dodajući i da je riječ o najuspješnijoj UN-ovoj misiji te vrste u svijetu.

Na sjednici Vlade prvi put su u ulozi ministara sudjelovali novi ministri Branko Bačić i Šime Erlić kojima je premijer poželio uspješan rad.

Osvrnuo se i na dvodnevni boravak na SEF-u u Davosu, gdje je bio u društvu ministra Davora Filipovića. “Svi su konstatirali kako unatoč velikim izazovima, i svijet i Europa i Hrvatska su dobro prebrodii 2022. U gospodarskom i socijalnom smislu, unatoč najavama usporavanja ekonomije, prevladavaju optimističniji tonovi nego prije mjesec ili dva. Važno je da će ECB činiti maksimalne napore da se smanji stopa inflacije, što je na tragu našijh politika i mislimo da je to dobro.”

“U vezi s praćenjem krretanja cijena i neopravdanog dizanja cijena, nastavljaju se nadzori. DIRH je danas objavio novo izvješće i i dalje pozivamo sve koji su neopravdano podizali cijene da ih vrate na razinu od prije 1. siječnja. Nastavit će se sa svim aktivnostima kako smo to i najavili”, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!