Sukob na ljevici: Možemo SDP-u želi oteti popularnu zastupnicu

Vijesti 23. velj 202417:38 1 komentar
Luka stanzl/PIXSELL

Kada se već činilo da su razgovori između SDP-a i Dalije Orešković gotovo zaključeni i da će jedna od najagilnijih saborskih zastupnica prihvatiti ponudu da na izbore izađe na SDP-ovoj listi u jednoj od zagrebačkih izbornih jedinica (najvjerojatnije u I.), u priču su se uključili SDP-ovi politički konkurenti iz platforme Možemo!.

U želji da SDP-u “preotmu” vrijednu zastupnicu, ekipa iz Možemo! je Daliji Orešković ponudila prvo mjesto na njihovoj listi u III. izbornoj jedinici (Zagorje, Međimurje i Varaždinska županija). Razbjesnilo je to neke u SDP-u, a sama Dalija Orešković kaže da još nije donijela odluku, piše Jutarnji list.

Luka Stanzl/PIXSELL

“Važno je samo da nakon zatvaranja birališta imamo dovoljno glasova kako bismo porazili HDZ. Jer ta je stranka na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem postala iznimno opasna. Vidimo sada da Plenković čini sve kako bi razvlastio Ured europskog javnog tužitelja. Ako je cilj svrgavanje HDZ-a s vlasti, onda mi se fućka hoću li se natjecati u I., III. ili IX. izbornoj jedinici. Mogu me staviti i na listu za dijasporu. Važno mi je samo da pobijedimo”, poručila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare