Tko ostaje u Zagrebu, neka bude strpljiv. Uskoro počinju još jedni veliki radovi

Vijesti 18. lip 202422:02 0 komentara
prometna gužva u Ilici
Marko Lukunić/PIXSELL

Početkom srpnja u zapadnom dijelu Zagreba započet će još jedan veliki rekonstrukcijski zahvat čija će prva faza potrajati sve do kraja kolovoza.

Svakoga ljeta Zagreb postaje veliko gradilište jer je sezona godišnjih odmora i školskih praznika. Grad je poluprazan, a toplo vrijeme pogoduje izvođenju radova.

Nedavno smo objavili gdje će se ovoga ljeta odvijati najveći radovi u Zagrebu i kada počinju. U međuvremenu je iz Zagrebačkog holdinga stigla informacija o još jednom rekonstrukcijskom zahvatu koji će potrajati skoro dva mjeseca i ponajprije utjecati na svakodnevicu žitelja zapadnih dijelova grada.

Radovi u dvije faze

Naime, planirano je da 8. srpnja započne prva faza radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u Ilici, čiji investitor je Vodoopskrba i odvodnja. Čitava rekonstrukcija odvijat će se na dijelu od križanja Ilice s Vinogradskom ulicom pa do križanja s Ulicom Črnomerec na zapadu.

Prva faza radova odvijat će se na dijelu Ilice od Ulice Črnomerec do Selske ulice. Radovi bi trebali početi 8. srpnja, a planirani završetak je krajem kolovoza. Po završetku prve faze te po ishođenju dozvole za privremenu regulaciju prometa, pristupit će se drugoj fazi radova na dijelu Ilice od Selske do Vinogradske.

Projekt vrijedan 1,7 milijuna eura

“Realizacijom ovog projekta omogućit će se funkcionalna i sigurna opskrba sanitarnom vodom i protupožarna zaštita. Također, projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija 200 kućnih priključaka. Ukupna duljina planiranog cjevovoda iznosi 1686,49 metara”, rekli su nam u Zagrebačkom holdingu.

Ugovorena vrijednost i prve i druge faze radova je nešto više od 1.7 milijuna eura bez PDV-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!