Tomašević: Premijer Plenković mi još nije čestitao, ali pozvat ću ga na sastanak

Vijesti 01. lip 202120:58 5 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Tomislav Tomašević, novoizabrani zagrebački gradonačelnik, rekao je kako će u budućnosti možda biti kostura iz ormara, ali pri primopredaji u petak ne očekuje iznenađenja.

“Što se tiče primopredaje u petak ujutro očekujem izvješće o stanju svih projekata koji su u tijeku, koji se uskoro trebaju realizirati, preliminarno financijsko izvješće za prvu polovicu godine i ono što me u biti najviše i zanima, realizacija proračuna u prošloj godini koja je bila vrlo izazovna za grad Zagreb”, izjavio je Tomislav Tomašević za HRT.

VEZANA VIJEST

Kaže da će od tuda početi i da će se tu vidjeti pravo stanje stvari. “Jasno smo najavili u predizbornoj kampanji da mislimo raditi i vanjsku reviziju koja će biti u fazama. Ono što to može napraviti odmah u kratkom roku je samo pokazati neke crvene zastavice gdje bi se trebalo dodatno istražiti, a dubinskoj analizi će sigurno trebati vremena”, rekao je.

“Podvući ćemo crtu, nultu točku, i vidjeti postoje li skrivena dugovanja i početi stabilizaciju”, dodao je.

Potvrdio je da mu, koliko mu je poznato, premijer Andrej Plenković i dalje nije čestitao na pobjedi.

“Ali, premijer je najavio da on isto očekuje konstruktivnu suradnju, u interesu građana su neki projekti gdje mora doći do dobre suradnje između Vlade i Grada, tako da jedna od prvih stvari kada stupim na dužnost će biti upravo poziv predsjedniku Vlade da se sastanemo oko projekata kao što su dječja bolnica ‘Srebrnjak’, taj centar za translacijsku medicinu koji je najveći EU projekt u gradu Zagrebu”, rekao je Tomašević za HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare