Grbin i Predsjedništvo ustraju da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a

Vijesti 16. ruj 202119:48 > 23:20
Peđa Grbin, SDP
Izvor: Davorin Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Održana je sjednica Predsjedništva SDP-a. Na njoj se raspravljno o izbačenim članovima i mogu li oni i dalje biti dio Kluba SDP-a. Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik stranke Peđa Grbin.

“Vodstvo SDP-a je večeras raspravljalo o teškoj i neodrživoj situaciji, koja nas onemogućava u našem radu, koja zadaje glavobolju svim našim simpatizerima i članovima, a koja se odnosi na funkcioniranje kluba zastupnika SDP-a. Stav vodstva SDP-a je jasan – isključeni članovi ne mogu biti članovi Kluba SDP-a. Predsjedništvo stranke je donijelo odluku, zadužilo mene i političku tajnicu Ahmetović, da je priopćimo članovima Kluba. Ja kao predsjednik SDP-a i vodstvo smo dobili mandat članova da vodimo stranku i njome upravljamo. Imamo prava, ali imamo i obavezu i to ćemo činiti i dalje. Stranka može imati samo jedno vodstvo i ono je danas donijelo odluku. Svi članovi su je dužni poštovati”, rekao je.

Nakon toga je odgovarao na pitanja.

Pojavile su se spekualacije o izbacivanju Davorka Vidovića iz stranke?

“Ne volim prepričavati što je tko od članova Predsjedništva govorio, pa neću ni sada. Ono što je Predsjedništvo govorilo je da se odluke moraju poštovati”, kaže.

Hoće li biti sjednice Kluba?

“Sjednica Kluba će se održati, ne mogu vam reći točno kada, moram je sazvati. Na nju Predsjedništvo stranke dolazi s jasnim stavom, da izbačeni ne mogu biti članovi Kluba. Ne znam hoću li sutra ili idućih dana razgovarati s članovima Kluba. Ali priopćit ću svakom članu Kluba ponaosob odluku Predsjedništva”, veli.

Što ako će biti još članova Kluba uz izbačene, koji se neće slagati s odlukama Predsjedništva?

“Statut je jasan, oduke središnjih tijela stranke se moraju provoditi. I ako se odluke neće provoditi, Predsjedništvo će morati donositi odluke koliko god teške bile. Nadam se da to neće značiti odlazak jos nekoga iz stranke. Ova situacija radi veliku štetu stranci. Naš Klub se podijelio na dvije grupacije. Jedna se brine o vlastitim interesima, druga želi raditi i zastupati građane koji su ih birali”, objašnjava.

Radi li Davorko Vidović štetu stranci javim istupima?

“Ja mislim da radi štetu javnim istupima. Oni koji se u ovom trenutku brinu za vlastite pozicije ne doprinose tome da politička stranka može zastupati ono zbog čega su nas birali”, zaključuje.

Hajduković je pričao o suživotu u Klubu

Neslužbeno se još doznaje sa sjednice da je Kristina Ikić Baniček potegnula pitanje izbacivanje Davorka Vidovića.

Jedan drugi član je rekao da je degutantno gledati kako on po medijima nanovo otkriva socijaldemokraciju, a pola radnog vijeka proveo je u HGK-u gdje je radio sve protiv radnika i socijaldemokratskih vrijednosti.

Također se neslužbeno doznaje da je Hajduković pričao o suživotu u Klubu. Više članova ga je pitalo zašto ne poštuje odluke stranke i tijela u kojem sjedi.

Navodno je samo odgovorio da on ima svoj stav da su izbacivanja nepoštena. Pitali su ga i zašto nije platio 13.000 kuna duga članarine, ali nije htio o tome.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar