Važna obavijest MUP-a: 1. siječnja neće biti dostupne dvije elektroničke usluge

Vijesti 28. pro 202216:26 0 komentara
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske izvijestilo je kako dvije elektroničke usluge neće biti dostupne na dan 1. siječnja 2023. godine zbog prilagodbi sustava. Riječ je o elektroničkim uslugama e-Zahtjev za izdavanje putovnice i e-Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole.

“Na dan 1. siječnja 2023. godine, zbog prilagodbi povezanih elektroničkih sustava za plaćanja eurom, neće biti moguće korištenje elektroničkih usluga e-Zahtjev za izdavanje putovnice i e-Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole”, izvijestio je MUP.

Ministar financija Marko Primorac danas je, nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao nacionalne valute u Hrvatskoj, poručio kako je uvođenje vrlo eura složen proces. Također, pozvao je građane na strpljenje.

“Pojedine poslovne banke su već najavile da u određenom razdoblju neće možda raditi koji bankomat ili debitna kartice pa i ovom prilikom apeliramo na građane za razumijevanje, radi se o kompleksnom procesu i da to ne uzimaju za zlo i da naprave opskrbu gotovinom na vrijeme”, poručio je.

Guverner HNB-a Boris Vujčić je kazao kako je opskrba novčanicama gotovo pri kraju, a dosad je otkovano 400 milijuna euro novčanica.

“Tko treba, neka se opskrbi gotovinom do 1. siječnja. Za vikend je dobro imati gotovine jer se radi tranzicija sustava pa neko vrijeme neće raditi kartice ni internetsko ili mobilno bankarstvo. Nakon toga bi sve trebalo normalno funkcionirati”, upozorio je, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!