Veleposlanik Koren: U Pojasu Gaze je još oko 400 hrvatskih državljana

Svijet 17. lis 202310:57 0 komentara
SAID KHATIB / AFP

Veleposlanik Izraela u Hrvatskoj Gary Koren govorio je u Novom danu N1 televizije o situaciji u svojoj zemlji i posljednjem u nizu sukoba s palestinskim Hamasom, koji je počeo nakon upada Hamasovih komandosa u Izrael 7. listopada. U ovom napadu ubijeno je više od tisuću Izraelaca, a nakon njega Izrael ne prestaje sa zračnim udarima na Pojas Gaze i najavljuje kopnenu ofenzivu.

Državljani Hrvatske koji su bili u Izraelu, uglavnom hodočasnici, u velikom broju uspjeli su se, nakon izbijanja sukoba, vratiti kućama.

Ipak, Koren kažek kako Hrvata ima i u Pojasu Gaze, području pod kontrolom Hamasa.

“Nisam siguran, mislim da ih je oko 400. To su Palestinci s dvojnim državljanstvom i sada se ulažu napori, uz posredništvo SAD-a, da se ti ljudi sigurno vrate, preko Egipta. Dio se dogodio jučer, ne znam što je s onima koji imaju hrvatsku putovnicu, vjerojatno vaše veleposlanstvo u Tel Avivu ima bolji uvid u to. Siguran sam da rade odličan posao”, zaključio je Koren u Novom danu govoreći o ovoj temi.

Otkrio je i da se od početka posljednjeg u nizu sukoba u Izrael vratilo više od 300 Izraelaca iz Zagreba, Ljubljane i Beograda.

Cijeli razgovor koji je naš Tihomir Ladišić vodio s izraelskim veleposlanikom u Hrvatskoj pronađite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!