Velika pobjeda malog Ivana: Vrtić se priprema za prihvat, kreće od utorka

Vijesti 14. ruj 202215:26 0 komentara
N1

Dvoipolgodišnji Ivan dosada je sestru blizanku s majkom mogao samo odvoditi i dovoditi iz vrtića. To će se uskoro promijeniti zahvaljujući hrabroj Ivani koja je uz pomoć N1 ispravila nepravdu i izborila mjesto za svog sina.

“Ponosna sam, sretna i zadovoljna. Puno muke sam uložila da bi došla do ovoga, ali isplatilo se. Nisam očekivala. U biti nadala sam se, ali znamo da država ipak neće ići protiv sebe. U ovom slučaju je išla”, kazala nam je Ivana Čerina Cecić.

VEZANE VIJESTI

I ne samo to. Država je priznala da je pogriješila. Inspekcija je utvrdila nepravilnosti i vrtiću izdala naređenje da Ivana upišu u vrtić. Osmijeh na lice Ivanu i roditeljima vratila je omotnica koja ih je jučer dočekala u poštanskom sandučiću.

“Nakon obavljenog inspekcijskog nadzora utvrđene su nepravilnosti vezane za neupisa djeteta rođenog 27. veljače 2020. godine u jaslice, te je Vrtiću naređeno da dijete upiše u odgovarajuću odgojno-obrazovnu skupinu u pedagošku godinu 2022./23.”, izvijestili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kako javlja Kaštela.org, ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica je rekla da se vrtić priprema za prihvat djeteta:

“Prosvjetna inspekcija je donijela odluku koju je donijela. Mi se spremamo za prihvat djeteta. Imamo zdravstvenu službu koja razrađuje plan kako bi dijete krenulo s boravkom u našoj ustanovi”, rekla je kratko te dodala da će se na odluku Ministarstva žaliti jer na to imaju pravo.

Vučica je kazala i kada dijete kreće u vrtić te kako će izgledati njegov boravak u samim počecima.

“Dijete u vrtić kreće u utorak. Dijete će imati vrijeme prilagodbe od dva tjedan te će u tom vremenu zajedno s jednim roditeljem na par sati boraviti u vrtiću, takva je procedura za svu djecu koja tek kreću u vrtić. Naši odgajatelji su već obaviješteni i zajedno sa zdravstvenom službom će se pripremiti za prihvat djeteta koje će boraviti u dječjem vrtiću Tamaris u Kaštel Gomilici”, ispričala je Vučica.

Na pitanje koji su razlozi prema kojima su odlučili prvotno dijete odbiti, odnosno ne primiti u vrtić, odgovara:

“Prvenstvo upisa u naše ustanove imaju djeca čiji roditelji trebaju ispunjavati određene kriterije, uz to kako je dijete prema dostavljenoj medicinskoj dokumentaciji stopostotni invalid, naša služba je zaključila da nismo u mogućnosti primiti ga u jasličnu grupu”, rekla je Vučica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!