Vesna Vučemilović predala kandidaturu za osječko-baranjsku županicu

Vijesti 27. tra 202117:29 0 komentara
N1

Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Domovinskog pokreta i kandidatkinja za osječko-baranjsku županicu, te Krešimir Čabaj i Zlatko Ahić, kandidati za zamjenike, u utorak su Izbornom povjerenstvu predali kandidacijske liste DP-a i prikupljene potpise građana za kandidaturu.

„Zahvaljujem se svima koji su iskazali potporu time što su se potpisali i u meni i Domovinskom pokretu prepoznali vrijednosti koje baštinimo“, rekla je Vučemilović. Dodala je kako su vrijednosti koje baštine suverenizam, demokršćanstvo i odgovornost, koju žele vratiti u hrvatsku politiku.

„Ovi izbori su izuzetno važni. Situacija u našoj županiji nije dobra, ali nije ni tragična i jako je važno tko će nas voditi iduće četiri godine. Moramo demografske i gospodarske procese zaustaviti i preokrenuti. Teško to možemo napraviti s ekipom koja nas je dovela u ovu situaciju“, izjavila je Vučemilović predajući potpise Županijskom izbornom povjerenstvu u Osijeku.

Ustvrdila je i kako stabilnost i sigurnost, kada ste na začelju Europske unije, „nije ono što nam je nužno sada potreba“.

Vučemilović kaže da Hrvatskoj treba pomak i politika koja će promijeniti ono što je ključ i ono što je problem, a to je da se ‘konačno krene cijeniti znanje i stručnost’.

„Slavonija i Baranja trebaju biti dom svih nas, a ne samo onih koji imaju stranačku iskaznicu“, rekla je.

I Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka je Gradskom izbornom povjerenstvu predao prikupljene potpise građana za svoju kandidaturu.

Zahvalio je na podršci koja, kako je rekao, nije bila usmjerena osobno samo prema njemu već i prema cijelom timu, uključujući stranke Domovinski pokret i Most koje su ga podržale.

Krešimir Bubalo predao je kandidacijske liste za Gradsko vijeće Osijeka u ime političkih stranaka Domovinski pokret i Most.

„Osijeku je potreban optimizam i snažna volja, projekti i programi“, rekao je Bubalo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!