“Wir bitten die Burger…”. Dio Osječana dobio poruku na – njemačkom

Vijesti 04. lis 202309:06 0 komentara
Zoe Sarlija/PIXSELL/ilustracija

Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama Civilne zaštite (SRUUK) u srijedu ujutro SMS-om je obavijestio Osječane da zbog velikog požara u skladištu plastike na otvorenom tvrtke “Drava International” u predgrađu Brijest zatvore prozore i ne zadržavaju se na otvorenom.

“Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu”, stoji u SMS poruci SRUUK-a.

Dio građana, međutim, dobio je bizarnu poruku upozorenja – i to na njemačkom jeziku. Petar Bašić objavio je na Facebooku screenshot poruke koju je on dobio.

No, pročelnik područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec za N1 je rekao da to nije istina.

Naime, poruka nije poslana na njemačkom jeziku nego su neki korisnici od operatera dobili poruku na njemačkom da su dobili upozorenje od SRUUK-a, ali sama obavijest od SRUUK-a nije bila na njemačkom.

Poruka koju su građani dobili od SRUUK-a izgledala je ovako: “Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu.”

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!