Sedam najboljih vitamina koji pomažu u odčepljivanju i čišćenju srčanih arterija

Zdravlje 18. lip 202421:37 0 komentara
čaša vode šaka vitamina
Pexels/Ilustracija

Otkrijte sedam vitamina koji pomažu očistiti vaše arterije i smanjuju rizik od začepljenja.

The Health Site su izdvojili sedam vitamina koji vam mogu pomoći u održavanju zdravlja arterija i sprječavanju nakupljanja plaka.

1. Vitamin C

Moćan antioksidans koji pomaže u sprječavanju oksidacije lošeg kolesterola, vitamin C također podupire proizvodnju kolagena koji je važan za održavanje zdravih krvnih žila.

2. Vitamin E

Vitamin E pomaže u sprječavanju oksidacije kolesterola koji može doprinijeti nakupljanju plaka. Potiče bolju cirkulaciju krvi i sprječava stvaranje krvnih ugrušaka.

3. Vitamin D

Vitamin D regulira krvni tlak i smanjuje upalu koja doprinosi aterosklerozi, stanju u kojem su arterije začepljene. Nekoliko studija sugerira da se adekvatne razine vitamina D povezuju s boljim kardiovaskularnim zdravljem.

4. Vitamin K2

Vitamin K2 pomaže usmjeriti kalcij prema kostima kako bi se spriječila blokada i održala fleksibilnost arterija. Vitamin je ključan za sprječavanje nakupljanja kalcija u arterijama.

5. Vitamin B6

Vitamin B6 smanjuje razinu homocisteina u krvi i pomaže arterijama da se ne oštećuju. Važno je održavati nisku razinu homocisteina kako bi arterije bile zdravije.

6. Vitamin B12

Slično kao i vitamin B6, vitamin B12 također pomaže u smanjenju razine homocisteina. Adekvatna količina vitamina B12 može poduprijeti kardiovaskularno zdravlje i smanjiti rizik od oštećenja arterija.

7. Vitamin B3 (niacin)

Vitamin D3 poznat i kao niacin pomaže u povećanju razine dobrog kolesterola smanjenjem lošeg kolesterola i triglicerida. Vitamin D3 također poboljšava funkciju krvnih žila i smanjuje upalu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!