
Recept za prženice ili pohani kruh svima je dobro poznat, stoga vam ovoga puta donosimo recept za prženice na mađarski način.
Tajni sastojak koji dodaju u tijeku pripreme će vas raspametiti.
Sastojci
(za 5 osoba)
- 20 kriški starog kruha
- 10 kriški topljenog sira
- 300 g izribanog topljenog sira
- 300 ml mlijeka
- 100 g brašna
- 4 jajeta
- ulje za prženje
Priprema
U dublju posudu ulijete lijeko mleko. U drugoj posudi dobro umutite jaja. U treću naspite brašno, a u četvrtu ribani sir. Kriške jako kratko umočite u mlijeko, odmah ih izvadite i između dlanova iscijedite.
Na jednu krišku stavite komad sira pa preklopite.
Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno pa u jaje. Zatim ih stavite u tanjur sa sirom pa odozgo rasporedite malo sira.
U tavi dobro zagrijte ulje pa pržite kriške s jedne i s druge strane dok ne dobiju lijepu, rumenu koricu.
Gotove prženice izvadite na papirni ubrus, kako bi se ocijedile od viška masnoće, prenosi Stvar ukusa.
Jako važno: Pripremajte jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočite u mlijeko, preklopite, uvaljajte u jaje, brašno, pospite sirom i odmah spuštajte u vruće ulje. I tek onda pripremajte drugu prženicu.
Nipošto ne pripremajte sve odjednom pa tek onda pržiti jer će kriške, čekajući, omekšati od mlijeka i zbog toga poslije upiti puno ulja i raspasti se, prenosi Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!