Mađari ovako pohaju kruh: Nitko mu ne može odoljeti, a sve zbog neobičnog sastojka

author
N1 Info
24. ožu. 2025. 20:42
On the table. Breads fried with egg.
TheOtherOne / Alamy / Profimedia | TheOtherOne / Alamy / Profimedia

Recept za prženice ili pohani kruh svima je dobro poznat, stoga vam ovoga puta donosimo recept za prženice na mađarski način.

Tajni sastojak koji dodaju u tijeku pripreme će vas raspametiti.

Sastojci


(za 5 osoba)


  • 20 kriški starog kruha

  • 10 kriški topljenog sira

  • 300 g izribanog topljenog sira

  • 300 ml mlijeka

  • 100 g brašna

  • 4 jajeta

  • ulje za prženje


Priprema


U dublju posudu ulijete mlijeko. U drugoj posudi dobro umutite jaja. U treću naspite brašno, a u četvrtu ribani sir. Kriške jako kratko umočite u mlijeko, odmah ih izvadite i između dlanova iscijedite.
Na jednu krišku stavite komad sira pa preklopite.

Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno pa u jaje. Zatim ih stavite u tanjur sa sirom pa odozgo rasporedite malo sira.

U tavi dobro zagrijte ulje pa pržite kriške s jedne i s druge strane dok ne dobiju lijepu, rumenu koricu.

Gotove prženice izvadite na papirni ubrus, kako bi se ocijedile od viška masnoće, prenosi Stvar ukusa.

Jako važno: Pripremajte jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočite u mlijeko, preklopite, uvaljajte u jaje, brašno, pospite sirom i odmah spuštajte u vruće ulje. I tek onda pripremajte drugu prženicu.

Nipošto ne pripremajte sve odjednom pa tek onda pržiti jer će kriške, čekajući, omekšati od mlijeka i zbog toga poslije upiti puno ulja i raspasti se, prenosi Krstarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama