Oglas

NIJE KOMPLICIRANO

Mađari pripremaju pohani kruh na ovaj genijalan način: Okus će vas oduševiti, a tajna je u ovom sastojku

author
N1 Hrvatska
09. lip. 2025. 19:14
kuhanje, prženje, pečenje, kuhinja, ulje, tava, štednjak - Pexels
Photo by RODNAE Productions from Pexels

Recept za pohani kruh svima je dobro poznat, stoga vam ovaj put donosimo recept za pohani kruh na mađarski način.

Oglas

Tajni sastojak koji se dodaje tijekom pripreme – oduševit će vas!

Sastojci (za 5 osoba):

  • 20 kriški starog kruha
  • 10 kriški topljivog sira
  • 300 g naribanog topljivog sira
  • 300 ml mlijeka
  • 100 g brašna
  • 4 jaja
  • ulje za prženje

Priprema:

U dublju posudu ulijte mlijeko. U drugoj posudi dobro umutite jaja. U treću stavite brašno, a u četvrtu naribani sir.

Kriške kruha vrlo kratko umočite u mlijeko, odmah ih izvadite i nježno ocijedite među dlanovima.

Na jednu krišku stavite komad sira, zatim je poklopite drugom kriškom – kao sendvič.

Pripremljene sendviče prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa ih stavite u tanjur s naribanim sirom i odozgo još malo pospite sirom.

U tavi dobro zagrijte ulje, pa pržite kriške s obje strane dok ne poprime lijepu, zlatno-smeđu koricu.

Gotove prženice stavite na kuhinjski papir kako bi upili višak masnoće, piše Stvar ukusa, a prenosi krstarica.com.

Vrlo važno:

Pohani kruh pripremajte jedan po jedan. Dakle: kratko umočite u mlijeko, preklopite, uvaljajte u jaje i brašno, pospite sirom i odmah stavite u vruće ulje. Tek tada pripremajte sljedeći.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama