Jednostavan, sočan i vrlo ukusan ručak iz pećnice
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 6 srednje velikih krumpira
– 2 tikvice
– 1 crveni luk
– 2 mlada luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 dl milerama
– 100 ml mlijeka
– 1 žlica brašna
– 50 g naribanog sira
– maslinovo ulje
– sol, papar, po ukusu
– muškatni oraščić
Priprema:
Ogulite krumpire, narežite ih na tanje kolutove i kuhajte u slanoj vodi oko pet minuta. Crveni luk, mladi luk i češnjak, uz dodatak malo soli, popržite na maslinovom ulju.
Ogulite tikvice i narežite ih na tanje kolutove. Propržite ih u istoj tavi u kojoj ste pržili luk.
U posudu nauljenu maslinovim uljem slažite red krumpira i red tikvica preko kojih rasporedite prženi crveni luk, mladi luk i češnjak. Popaprite pa preko svega složite još red krumpira.
U posudi razmutite brašno s hladnim mlijekom i dodajte mileram i muškatni oraščić (naribani). Malo posolite i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko i još malo popaprite.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite i pospite naribanim sirom. Vratite u pećnicu na još 15 minuta, dok se ne stvori hrskava korica.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!