Recept: Piletina u umaku od poriluka

Cooking 23. tra 202108:11 > 08:11 0 komentara
piletina, umak, bijeli umak, vrhnje, poriluk
Shutterstock

Pileće bijelo meso u kremastom umaku od poriluka i vina.

Sastojci:

– 600 g pilećeg bijelog mesa

– 1 žličica mljevene slatke paprike

– 1 žličica suhog biljnog začina

– 40 g maslaca

– 700 g poriluka

– 150 ml bijelog vina

– 100 ml kiselog vrhnja

Priprema:

Piletinu izrežite na kocke, a poriluk na kolutove.

Na zagrijanom maslacu ispržite meso i pripremljeni poriluk.

Dodajte mljevenu crvenu papriku i zalijte sa 100 ml tople vode.

Promiješajte, dodajte suhi biljni začin i nastavite dinstati na umjerenoj temperaturi zalijevajući meso vinom dok ne omekša.

Na kraju dodajte kiselo vrhnje.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!