Oglas

SVE IMATE DOMA

Brzinski ručak gotov za manje od 15 minuta: Jelo kojim ćete oduševiti svakog gosta

author
N1 Info
18. lip. 2025. 15:56
Shutterstock_bešamel umak, ručak, krumpir, jelo
Foto: Shutterstock

Tražite jednostavno, ali efektno jelo koje će impresionirati vaše goste? Donosimo vam recept koji se brzo priprema, a pruža neograničene mogućnosti za eksperimentiranje s nadjevima.

Oglas

Osnovna verzija gotova je za samo dvanaest minuta – uz nešto pripreme unaprijed.

Potrebni sastojci:

3 veća krumpira, 6 šnita slanine, 100 g cheddar sira, 6 jaja i 2 žlice sjeckanog luka.

Priprema:

Ogulite krumpire (ako koristite mladi krumpir, možete ostaviti koru), pa ih prerežite poprečno na pola. Širu stranu izdubite kako biste dobili oblik košarice, a donji dio lagano poravnajte da mogu stajati. Pazite da ne probušite dno.

Dok pripremate ostale, stavite ih u hladnu vodu kako ne bi potamnili. Potom ih ocijedite i složite u lim za pečenje, izdubljenom stranom prema dolje. Oko svakog komada zamotajte šnitu slanine i učvrstite je čačkalicom.

Pecite u pećnici na 200 °C oko 45 minuta, dok slanina ne postane zlatno-hrskava. Kad se košarice malo ohlade, okrenite ih, stavite na dno malo cheddara, a zatim pažljivo razbijte po jedno jaje u svaku. Na vrh pospite sjeckani luk.

Vratite u pećnicu i pecite još 6 do 12 minuta na 180 °C, ovisno o tome koliko želite da jaje ostane tekuće ili pečeno.

Ovaj recept možete prilagoditi po želji – dodajte sjeckanu papriku, gljive, špinat ili drugi sir, a svaka verzija bit će jednako neodoljiva. Idealno za brunch, doručak za goste ili kao toplo predjelo, piše portal Krstarica.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama