TNT KOMENTAR: Iran i Milova

N1 Komentar 14. tra 202409:07 1 komentar
N1

Iran je sinoć ispalio više od 200 dronova, ali i balističke projektile prema Izraelu.

Prema dosada dostupnim informacijama – protuzračna obrana Izraela napad je dočekala spremna – golema većina dronova i projektila presretnuta je u zraku, tek manji dio projektila pogodio je Izrael. Iransko veleposlanstvo pri UN-u objavila je da se ovom akcijom odmazda za napad može smatrati – zaključenom.

I dok svijet postaje sve kompliciranije i opasnije mjesto za život, finale izborne kampanje u Hrvatskoj vrti se oko kravice Milove.

Što je Milova jela, hoće li promijeniti vlasnika ako sadašnji završi u prugastom odijelu, tko glasnije pjeva klapske? Trude se mnogi ovih dana da se ne čuju pitanja koja pokriva Milovino mukanje.

Ključno je među njima, koji si svatko od nas treba postaviti baš svaki put pred biračkom kutijom – živite li bolje nego prošli put kad ste stajali pred tom istom kutijom.

Jeste li zadovoljni uslugom države koju plaćate iz svojih poreza?

Čekate li Vi ili netko Vaš na pregled ili operaciju predugo? Jeste li morali podmazati nekoga u sustavu da preskočite listu čekanja?

Imate li posla i kako ste plaćeni? Jeste li se, da ga dobijete, morali upisati u stranku? Ili zvati nekoga tko je unutra?

Možete li si priušiti kredit za stan ili iznajmljivanje istog za Vašeg studenta?

Možete li od mirovine živjeti kao da ste ju zaslužili desetljećima rada ili živite kao da ste mirovinom kažnjeni?

Ima li Vaše dijete u školi motiviranog učitelja, pedagoga, psihologa?

Jesu li za njegov uspjeh i karijeru nakon školovanja važnije znanje, sposobnost i predanost – ili je važnije znati nekoga tko može SMS-at resornog ministra da krene u akciju?

Znate li tko su “radost” i “lipa”? Sviđa li Vam se modus operandi?

Je li Vam skup krumpir od 2 i pol eura po kili? Hoćete li na more?

Ako živite bolje nego prije, uvijek možete podržati vlast koja je stvorila okvir za vaše blagostanje. Ako su odgovori na većinu egzistencijalnih pitanja negativni, doista postoji širok spektar oporbenih stranaka i kandidata i lijevo i desno i u sredini.

Pred biračkom ste kutijom sami sa sobom, nitko vas ne vidi niti vas smije tražiti dokaz za koga ste glasali. Izađite na izbore i birajte jer svaki narod sebi izabire vlast kakvu zaslužuje. Mantra da Vaš glas ne može ništa promijeniti ili da ćete ga baciti ako glasate za nekog “malog”, najveća je eksplozija pod demokraciju. Bacit ćete ga samo I isključivo ako ostanete kod kuće.

Vaš glas je presudan – jednom u četiri godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare