Zanimljivo je da je Plenković maknuo odgovornost sa sebe kad je obnova u pitanju

Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu Elvira Mešanovića.

Dobro je pitanje tko će naslijediti ministra Ivana Paladinu.

Bilo je puno rasprava i o tome tko će naslijediti prošlog ministra graditeljstva. Pojavljivala su se brojna imena i onda je došao Paladina kao nestranački kandidat.

U idućih nekoliko dana znat će se sudbina i ministra Paladine i državnog tajnika iz Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i obnovu. Prema neslužbenim informacijama koje možemo čuti od pojedinih HDZ-ovaca, čini se da se razmišlja i o smjeni Paladine i o smjeni Hanžeka. Sve je kulminiralo na Badnjak, kad je ministar Paladina za N1 rekao da ne misli da se kritika premijera Andreja Plenkovića o “nestvarno sporoj obnovi” odnosi na njega, ali ako se odnosi, da on više ne mora biti ministar.

I ta izjava govori puno o njihovim odnosima. Dugo se govori da Plenković i Paladina nisu u dobrim odnosima, ali i da Paladina i Hanžek nisu u dobrim odnosima. Paladina navodno želi centralizaciju cijelog sustava i tu ne može postići isto mišljenje kao Plenković. Neke informacije govore i da bi Paladina mogao sam otići.

Zanimljivo je i da je Plenković maknuo priču sa sebe, kad je riječ o odgovornosti za sporu obnovu, i da se uvijek spominje odgovornost Paladine ili Hanžeka. Oporba smatra da je premijer najodgovornija osoba. A sad kad se spominje da bi netko trebao otići, na Badnjak se javio i predsjednik Zoran Milanović, rekavši da obnova kasni i na jedan dan postao glasnogovornik najranjivijih skupina u društvu, što bi mogao i češće raditi. Tu su i koalicijski partneri koji, čim namirišu krv i nanjuše da bi netko mogao otić, kažu da se mora napraviti ovo ili ono, a zna se da njih bez Plenkovića nema i da je Plenković taj koji odlučuje o svemu.

Premijer, pak, definitivno nije sretan izjavom ministra Paladine i nije htio o tome komunicirati s medijima. Od ministra se očekivalo da će još ubrzati tu obnovu, a jasno je da je Paladini dosta i da, s obzirom na sve poteškoće, nema nijednog razloga zašto bi obnova bila ovako spora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar