Masovni napad Ukrajinaca dronovima, ruske luke tresle se od eksplozija

Svijet 18. svi 202415:48 1 komentar
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP, Ilustracjia

Neovisna ruska medijska kuća Astra je, pozivajući se na vlastite izvore i snimke, izvijestila da su bespilotne letjelice u četvrtak navečer pogodile najmanje dva skladišta nafte i dva terminala u lučkom gradu Novorosijsku i susjednim selima, piše Business Insider.

Stanovnici Novorosijska izjavili su za ovaj medij da je u gradu došlo do više od 35 eksplozija uslijed kojih je nestalo struje.

Regionalni guverner Veniamin Kondratijev rekao je da je ruska protuzračna obrana u četvrtak navečer oborila više od deset dronova iznad Novorosijska. Sinoć su pak ruske snage oborile na desetke dronova i više od pet pomorskih dronova u luci Sevastopolj, pri čemu su krhotine pogodile gradsku trafostanicu i uzrokovale nestanak struje, piše Business Insider.

Sigurnosne i obavještajne službe Ukrajine pokrenule su zajedničku operaciju na ruske vojne i logističke objekte u Novorosijsku i Sevastopolju, izvijestio je Associated Press, pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog obavještajca.

Ukrajina je pojačala napade na ruske ratne brodove na okupiranom Krimu, nanijevši značajnu štetu ruskoj Crnomorskoj floti prisilivši je na premještanje nekih pomorskih aktivnosti u Novorosijsk.

Admiral Sir Tony Radakin, šef Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je u veljači da je 25 posto ruskih brodova na Crnom moru potopljeno ili oštećeno. Prema priopćenju Britanskog ministarstva obrane, Crnomorska flota bila je neaktivna nakon ukrajinskih izvješća o tome kako su pogodili njihova dva broda u ožujku.

Satelitske snimke pokazuju kako Rusija nadograđuje obranu svoje baze u Novorosijsku, potvrđujući time da je većina brodova i podmornica Crnomorske flote premješteno dalje prema istoku, prenosi tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare