Jeras: Rečeno je da će rad u radnoj skupini biti honoriran

Vijesti 27. kol 201811:59 > 12:18
N1

U transkriptima iz USKOK-a u slučaju afere "Hotmail", koje je objavila N1 televizija, čelni čovjek Zadruge za etično financiranje Goran Jeras spominje se kao čovjek s kojim je Zoran Besak komunicirao o eventualnim naknadama za sudjelovanje u radu skupine koja je izradila lex Agrokor.

“Kolege iz Mosta, koji su tada parcipirali u vladajućoj koaliciji, nisu prepoznali ni mene ni Besaka, nego organizaciju kojoj mi pripadamo, Zadruzi za etično financiranje, koja se temelji na novim postavkama, u smislu da nije projekt koji je klasično liberalno ekonomski, nego zagorava nove ekonomske prakse. Oni su zbog toga pristupili nama, želeći da u tako važnoj temi sudjeluju i ekonomski stručnjaci koji imaju alternativan pogled na ekonomiju. Ja sam kao čelnik bio pozvan na taj sastanak koji je označio početak te radne skupine. Zbog spriječenosti nisam mogao usjelovati pa sam u ime organizacije sugerirao da dođe kolega Besak koji je u to doba bio zaposlenik Zadruge”, rekao je Jeras u N1 studiju uživo.

U skupinu ga je zvao direktno Božo Petrov.

Zanimalo ga je, kaže, hoće li rad biti honoriran jer, kao odgovoran za rad Zadruge, nije mogao alocirati Besaku dodatne resurse za taj angažman.

“U tom trenu je bilo rečeno da će to biti riješeno, očekivao sam da će to biti klasičan konzultanski angažman s jasnim ciljevima”, rekao je Jeras.

Sudeći prema transkrpitima, Besak je o eventualnom honoraru za rad u radnoj skupini kontaktirao Jerasa.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Besakov iskaz donosimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.