Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovoga tjedna

Vijesti 12. lis 202007:51 > 07:54
N1

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević za nekoliko narednih dana.

Nastavljaju se nestabilne prilike. Nakon što je na sjevernom Jadranu palo više od 100 litara kiše po metru četvornom, jutros obilno kiši na širem splitskom području, gdje su moguće bujične poplave. Obilne kiše danas može biti i u Slavoniji i Baranji. Zadržat će se pretežno oblačno, a sunce će se ukazati tek sjevernom Jadranu. Probleme će danas stvarati olujna bura, koja će slabjeti u noći.

Utorak će biti manje vjetrovit i kišovit. Kiše još ujutro može biti na krajnjem jugu, i sjeveroistoku unutrašnjosti. Sutra će se i postupno razvedravati, najprije duž obale, gdje će biti sunčano. Malo će porasti dnevne temperature.

No, zato će u srijedu ujutro biti hladno, pa bi u Delnicama moglo biti tek 2 stupnja, 3 u Zagrebu i Karlovcu. Ne treba isključiti mogućnost slabog mraza u gorju! No, kako će biti sunčanije, danju će biti ugodnije, oko 15,16, na kopnu. Nestabilnosti će biti samo duž Jadrana, i onda prema kraju dana ponovno intenziviranje oborine, s jugozapada.

U četvrtak je pred nama ponovno izraženiji kišni val, osobito duž Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici, unutrašnjosti Dalmacije, što bi moglo rezultirati novim bujičnim i urbanim poplavama.

I sam kraj tjedna ne donosi stabilizaciju, već još kiše i pad temperatura!