Nevere na moru, snijeg na Zavižanu, stiže i u niže predjele

Vijesti 25. pro 202010:30 > 10:31
N1

Donosimo prognozu naše Tee Blažević.

Tmurno je jutros diljem Hrvatske, kiša pada u istočnoj unutrašnjosti, duž obale, na krajnjem sjeverozapadu uz granicu sa Slovenijom, u Gorskom kotaru i Lici.

Na Zavižanu pada slab snijeg, na temperaturi od nula stupnjeva. U nastavku dana, prodorom hladnijeg zraka, snijeg će padati u Gorskom kotaru i Lici, gdje će se stvarati snježni pokrivač. Snijeg je prolazno moguć u unutrašnjosti Istre, Banovini i Kordunu, u noći na Štefanje i u unutrašnjosti Dalmacije, sutra i u zapadnoj Slavoniji, i Posavini.

Uz oborinu, treba računati na jak vjetar. Na većem dijelu obale još puše jak jugozapadnjak, iako je pod Velebitom već zapuhala bura, no, tek će jačati, prema kraju dana. Uz buru, postoji mogućnost da koja pahulja snijega završi i na samoj obali.

Na Jadranu postoji opasnost i od nevera, u nastavku dana, a postoji opasnost i od formiranja pijavica.

I sutra će biti još dosta kišovito, osobito duž obale, uz podebljavanje snježnog pokrivača u Gorskom kotaru i Lici. Blagdan svetog Stjepana bit će i vjetrovito, kako će se bura proširiti na cijelu obalu. Ipak, sutra prema kraju dana očekujemo postupno slabljenje oborine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.