Ostojić uvažio ispriku Suna: Nisu jedini lagali o policiji

Vijesti 08. pro 201514:07 > 14:19
Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prihvatio je ispriku britanskog tabloida Sun, za kojeg je prije nekoliko dana napisao da mu je mjesto u WC-u.

Tabloid se, podsjetimo, ispričao što je objavio obmanjujuću informaciju, odnosno tekst novinara koji je tvrdio da je prošao sve granične kontrole od Turske do Francuske bez da mu je itko zatražio putovnicu, stvarajući dojam da se među izbjeglicama mogu “prošvercati” brojne sumnjive osobe.

“Isprika prihvaćena… Niste jedini koji bi se zbog laži o hrvatskoj policiji trebali ispričati, ali pošteno ste postupili… I korektno objavili”, navodi ministar policije na svom Facebook profilu.

Upravo je hrvatski MUP, podsjetimo, razotkrio Sunovog novinara i to tako što je objavio presliku njegove putovnice na svojim web stranicama. Tekst je uskoro uklonjen s weba Suna, a stigla je i isprika, u kojoj tabloid, među ostalim, navodi i sljedeće:

Ispričavamo se što smo objavili obmanjujuću informaciju. Sada smo promijenili našu politiku vezano za upotrebu slobodnih novinara u pričama poput ove.”