Britanski novinar javno se ispričao zbog lažne priče

Vijesti 09. pro 201514:39 > 14:48
Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL, MUP

Britanski novinar Emil Ghessen, kojeg je u laži uhvatilo hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, javno se ispričao javnosti nakon što je za britanski The Sun donio priču o tome kako je kroz Hrvatsku prošao bez da je ikome pokazao dokumente.

“Mnogi su možda pročitali članak objavljen u subotu 5. prosinca u The Sunu, a koji se odnosi na sigurnost u Europi.

Bez obzira što vjerujem da sigurnost unutar Europe treba biti čvršća nakon nedavnih pariških napada, moja nezavisna istraživanja o sigurnosti pojedinih europskih država su bila neutemeljena i mogla su neke čitatelje navesti na krive zaključke.

Ispričavam se svima koje sam uvrijedio i moram biti puno transparentniji kod posla kojim se bavim. Moj glavni zadatak je bio istaknuti rizik koji izbjeglice prolaze da bi došli u Europu. Ako ništa, nadam se da će ovo pokazati važnost graničnih kontrola”, napisao je Ghessen na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prihvatio je ispriku britanskog tabloida Sun. Tabloid se ispričao što je objavio obmanjujuću informaciju, odnosno Ghessenov tekst koji je tvrdio da je prošao sve granične kontrole od Turske do Francuske bez da mu je itko zatražio putovnicu, stvarajući dojam da se među izbjeglicama mogu “prošvercati” brojne sumnjive osobe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.