Tko će biti smijenjen zbog plinske afere? Plenković okuplja koalicijske partnere

Vijesti 12. srp 202309:41 > 10:23 2 komentara
N1 / Ilustracija

Zbog plinske afere, čini se, moglo bi biti smjena. Neslužbeno se doznaje da je Andreju Plenkoviću prekipjelo i da je spreman smijeniti i Filipovića i šefa Uprave HEP-a Franu Barbarića.

Podsjetimo, Uskokovi istražitelji ušli su u utorak u HEP zbog afere s cijenama plina koja danima potresa zemlju. Predsjednik Vlade Andrej Plenković odbacio je optužbe da je znao za događaje u HEP-u i ustvrdio da u ovom slučaju nema nikakve njegove odgovornosti. Nacional je, pak, objavio kako su i Plenković i njegov ministar gospodarstva Davor Filipović bili upozoreni, ali nisu reagirali, a Filipović je, navodno, i na sastanku na kojemu su ga pokušali upozoriti na situaciju zaključio kako to “nije tema”.

Detalje ove afere je u javnost iznio Mostov Zvonimir Troskot u Novom danu N1 televizije, a oporba je osobito oštra oko ove teme. Anka Mrak Taritaš i šef SPD-a Peđa Grbin poručili su da “riba smrdi od glave“, SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić otvoreno je rekao da Plenković laže, a i bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt smatra da bi USKOK morao proštetati od HEP-a do Markovog trga i Ministarstva gospodarstva.

Potpredsjednica saborskog Odbora za gospodarstvo Anka Mrka Taritaš inicirala je sazivanje tematske sjednice Odbora na temu plinske afere koja će se održati u četvrtak. Na tematsku sjednicu na temu : “Izvješće o problematici kupnje i prodaje plina prema uredbi o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije” pozvani su predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske elektroprivrede, PLINACRO-a , Hrvatske energetske regulatorne agencije i Hrvatskog operatora tržišta energije. Ministar Davor Filipović potvrdio je za N1 da će doći na Odbor.

Sve detalje o USKOK-ovom upadu u HEP pratili smo OVDJE.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare