Benčić optužila Plenkovića da je kukavica: “Time ponižava i građane i političke protivnike”

Vijesti 14. tra 202412:49 0 komentara
N1

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić ocijenila je u nedjelju predizbornu kampanju vrlo čudnom od samih početaka, a za premijera Andreja Plenković ustvrdila da ne želi sučeljavanje jer se boji i jer je kukavica.

“Kampanja je vrlo čudna, obilježena na samom početku, sučeljavanja nije bilo jer je premijer u odlasku odlučio da se ne želi sučeljavati zato što se boji, jer je kukavica”, kazala je Benčić na konferenciji za novinare na Zrinjevcu.

Plenković ne želi odgovarati na pitanja, ne želi pokazati svoju sposobnost ili nesposobnost u odnosu na konkurente, time ponižava i građane i političke protivnike. “Dok je HDZ na vlasti i upravlja ne samo državnim institucijama koje je zarobio nego i nekim medijima do tada nećemo imati poštenu kampanju”, ocijenila je Benčić odgovarajući na pitanja novinara.

Na konferenciji za novinare Benčić je, kao nositeljica liste, predstavila kandidate za prvu izbornu jedinicu. Na drugom i trećem mjestu su saborski zastupnici Ivana Kekin i Damir Bakić, a na četvrtom aktivist Teodor Celakoski. Gradske zastupnice Marta Kiš i Marija Brajdić Vuković zauzimaju peto i šesto mjesto, a Luka Kerečin sedmo. Slijede Tomislav Domes, Suzana Dobrić, Tonko Bogovac, Marija Krnić, Luka Kamenečki, Matko Dujmović i Jan Kruhak .

Iz Možemo! pozvali su građane da u srijedu izađu na izbore jer ima šanse “za zaokret zemlje i micanje HDZ-a s vlasti”.

Izađite na izbore ako vam je dosta poniženja Andreja Plenkovića, korupcije, krađe, nepotizma, odlaska mladih iz zemlje i porobljenih institucija, pozvala je Benčić.

Kada se sruši HDZ s vlasti, koordinator stranke Tomislav Tomašević kazao je da su na Zagrebu pokazali kako mogu na razvalinama prethodne vlasti graditi institucije, izgraditi nove škole, vrtiće, obnavljati pruge i to sve bez ijedne korupcijske afere.

“Kao što u Zagrebu gradimo bolji i pravedniji grad, tako možemo graditi bolju i pravedniju Hrvatsku”, poručio je Tomašević.

Vjeruje da će na izborima Možemo! dobiti više mandata nego predviđaju ankete i sa SDP-om uspjeti formirati većinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!