Plenković: Nema skupine kojoj nije bolje nego što je bilo 2016. godine

Vijesti 13. tra 202414:23 3 komentara
N1

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković bio je na druženju s građanima na zagrebačkoj tržnici Dolac i Cvjetnom trgu. Nakon toga dao je izjavu za medije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da zajedno s ostalim članovima stranke razgovara s ljudima i predstavlja program stranke.

“Ukupno ozračje ove kampanje unatoč ovoj ustavno-pravnoj diverziji koju radi predsjednik Republike Zoran Milanović i oni koji ga podržavaju, unatoč nama i našim kolegama usmjerena je na programe i boljitak naših građana, otpornost hrvatskog gospodarstva, veće plaće u iduće četiri godine, veću zaposlenost, veće mirovine, snaženje međunarodnog položaja, jačanje demografskih mjera osobito s našim obećanjem da će svaka majka za svako rođene dijete dobiti jednu godinu mirovinskog straža i biti u radnom odnosu godinu dana manje kako bi jačali obitelj, jezgru hrvatskog društva “, rekao je.

“Ako je bilo grešaka ispravljat ćemo ih”

“Jednako tako nastavit ćemo jačati institucije, poštovati neovisnost pravosuđa, nastaviti borbu protiv korupcije uz uspješnu Hrvatsku u ekonomskom pogledu, uz vitalniju Hrvatsku u demografskom pogledu, težiti ka Hrvatskoj gdje je pravosuđa brže i učinkovitije, gdje je zdravstvena usluga dostupnija i voditi računa da Hrvatska bude bolje obrazovana i da nastavimo investirati u infrastrukturu.

2,7 milijardi eura ulažemo u dječje vrtiće, osnovne škole, dvorane i mislimo da je to put kojim treba nastaviti. Vodit ćemo računa o tome da Hrvatska ide brže prema obnovljivima izvorima energije i da se što više snalazimo u digitalnom dobu jačajući konkurentnost poduzeća. Smatramo da je naš program primjeren i da su naše projekcije u skladu s realnim fiskalnim mogućnostima. Zahvaljujući osnaženom položaju i eurom, Schengenom, europskim stabilizacijskim mehanizmom, i sutra OECD-om, i 25 milijardi eura za ravnomjerni regionalni razvoj omogućili da Hrvatska bude puno bolje nego što je bila 2016.”, dodao je Plenković.

Istaknuo je da se veseli danima koji su preostali do izbora te da HDZ sutra ima završni skup kampanje na Cvjetnom trgu.

“Ozračje na terenu je sjajno, nikada nisam vidio više elana, ljudi, podrške, potpore i mislim da je to dijelom zbog onoga što smo učinili u prošlosti. Ako je bilo grešaka ispravljat ćemo ih, a bilo ih je sigurno. Ako ima stvari koje trebamo učiniti boljima, potrudit ćemo se da budu bolje, uvijek angažirani budeći se rano za Hrvatsku, odlazeći kasno spavati i trudeći se za svakog našeg čovjeka i za svaki naši kraj”, rekao je.

Plenković je odgovorio na pitanje s kim vidi moguću suradnju nakon izbora te rekao da HDZ ide u pobjedu s postojećim partnerima.

“Vidite i sami da su ankete takve da su one ankete koje su nam 2020. bile izrazito nesklone sada dale uvjerljivu pobjedu. Ako oni projiciraju tako okolnosti su povoljnije za nas”, objasnio.

“Milanović izmišlja kvazi katastrofu, zagovara neku katarzu”

“Pozivam birače, uz sve poštovanje, koji su glasali za Domovinski pokret i Most da se vrate HDZ-u, da se vrate matici, da se vrate desnom centru i odgovornoj i pouzdanoj politici.”

“Zadnji put kad su birači naivno povjerovali njima doveli su Milanovića na Pantovčak. Ne bi bilo dobro da se zabune drugi put, s toga ih pozivam da ne troše svoje glasove na one kojima je cilj imati ucjenjivački kapacitet. Mi ćemo pobijediti kao i prošli put pa se to neće ni ostvariti”, dodao je.

Plenković je rekao da njegova stranka nije kao Zoran Milanović koji krši Ustav.

“Milanović izmišlja kvazi katastrofu, zagovara neku katarzu koju bi on kao najgori premijer kojeg je Hrvatska imala, kao predsjednik bez ikakvih postignuća, čovjek kojem nitko ne dolazi i kojeg nitko ne zove i koji nas gura u ruski kamp, čovjek koji nam je nanio međunarodnu štetu svojom politikom”, kazao je Plenković.

Plenković je istaknuo da on nije kao Milanović koji je novinaru Jutarnjeg lista uskratio akreditaciju da dođe na konferenciju na Pantovčaku.

“Nismo kao on koji vašoj uglednoj kolegici kaže da je kreštalica, to od mene niste čuli”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare