KBC Sestre milosrdnice: Muškarac koji se zapalio liječen po svim pravilima struke

Vijesti 14. lip 202415:43 1 komentar
Iz KBC Sestre milosrdnice priopćili su da je liječenje muškarca koji se zapalio provedeno po svim pravilima struke.
Marko Prpic/PIXSELL

Iz KBC Sestre milosrdnice oglasili su se o liječenju muškarca koji se u utorak zapalio na Markovom trgu, navodeći da je liječenje provedeno po svim pravilima struke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Temeljem natpisa u Večernjem listu o smrti pacijenta koji se samozapalio na Markov trgu u Zagrebu 11. lipnja 2024. godine, a pod naslovom “Umro čovjek koji se zapalio na Markovu trgu, na Odjelu nije bilo dežurnog kirurga“, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Davor Vagić, dr. med., izdao je nalog Povjerenstvu za sudsko medicinska pitanja za provedbu postupka utvrđivanja je li liječenje navedenog pacijenta u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice provedeno prema pravilima struke.

Povjerenstvo za sudsko medicinska pitanja zaprimilo je očitovanje djelatnika Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice od 12. lipnja 2024. godine zajedno s pripadajućom medicinskom dokumentacijom.

Nakon izvršenog uvida u gore navedenu dokumentaciju, Povjerenstvo konstatira kako slijedi:

“Pacijent koji se samozapalio na Markov trgu u Zagrebu 11. lipnja 2024. godine, zaprimljen je u Klinici za traumatologiju u jedinicu intenzivnog liječenja, Opekline, dana 11. lipnja 2024. godine oko 10.00 sati radi potrebe zbrinjavanja teške opekline. U zbrinjavanju pacijenta sudjelovali su liječnici kirurzi i liječnici antesteziolozi, subspecijalisti intenzivnog liječenja.

Nije bilo indikacija za kirurškim zbrinjavanjem opeklina i provode se mjere intenzivnog liječenja po svim pravilima struke.

Slijedom navedenog, Povjerenstvo smatra da je liječenje pokojnog pacijenta provedeno po svim pravilima struke.”

Navedenoj konstataciji Povjerenstva za sudsko medicinska pitanja, ističemo da je u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice uvijek dežurno četvero liječnika kirurga i dva liječnika
anesteziologa, subspecijalisti intenzivnog liječenja. Dodatno, od dolaska do završetka liječenja navedenog pacijenta, liječenje na Klinici za traumatologiju vođeno je od strane iste liječnice
anesteziologa koja je ujedno i voditeljice odjela intenzivnog liječenja.

KBC Sestre milosrdnice izražava žaljenje za preminulim pacijentom“, priopćili su iz bolnice.

Potražite pomoć

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare