Ćorić za N1 o Ini: Jalova oporba koristi svaku priliku za prosipanje žuči

Vijesti 31. pro 202117:02 > 17:23 5 komentara
N1

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u razgovoru s reporterkom N1 televizije ponovio je da odustajanje od otkupa Ine nije manevar i odbacio tvrdnju da je Vlada time pokazala kako nikada nije imala novaca.

“Zlonamjerni komentari oporbe koja je jalova i koja koristi svaku moguću priliku da svu svoju žuč i frustraciju prospe pred hrvatske građane su jedno, a realnost je nešto drugo. Naše namjere cijelo vrijeme su išle u istom smjeru – otkupiti mađarski udio za realan novac.

VEZANA VIJEST

Novi pravni moment koji nas je u procesu zaustavio i određeni dio aktivnosti stavio ad acta je pravomoćna presuda Vrhovnog suda RH. Vodeći se tom odlukom pred švicarskim saveznim sudom pokušat ćemo osporiti arbitražnu odluku iz 2016. Držimo da su novi pravni momenti na našoj strani i da će naša argumentacija biti jače nego 2018. godine”, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja za N1.

Istaknuo je kako je na njima da pokušaju.

Kaže da čine sve što mogu, ali nasljeđe koje su dobili 2003. i 2009. je dosta teško. “Vlada Plenkovića je u posljednjih pet godina učinila sve da biznis Ine učini što optimalnijim… Svi koji kritiziraju polaze s jako lagodne pozicije. Na nama je odgovornost donošenja odluka i mi to radimo”, poručio je Ćorić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.