DORH oko incidenta na Platku: Radi se o pokušaju teške tjelesne ozljede

Vijesti 07. velj 202311:41 0 komentara
GSC PLATAK

DORH je otvorio istragu zbog napada na Platku. Kako su napisali na svojim službenim stranicama, otvorili su istragu protiv jednog mladića.

Kako navode u priopćenju , otvorili su istraživanje protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona.

Napad na Platku tema i na saborskom Odboru za pravosuđe

“Općinsko državno odvjetništvo samo provodi izvide. Faza postupka je takva da se ne može puno komentirati. Čim je stiglo izvješće policije, državno odvjetništvo je poduzelo daljnje radnje”, rekao je suradnik glavne državne odvjetnice Darko Klier.

Rekao je kako se ispituje oštećenik, rade dokazne radnje te ispituje liječnica hitne pomoći koja je prva došla na mjesto događaja i određuje se vještačenje. “Što se tiče komunikacije policije i DORH-a, ona je uređena zakonom i protokolom”. rekao je Klier i naglasio kako je policija ovlašteni tužitelj u prekršajnom postupku.

“U konkretnom slučaju, da DORH nije smatrao da je takva kvalifikacija pogrešna, sigurno ne bi krenulo u postupak. I upravo se sad taj postupak provodi. Po našem mišljenju, radi se o pokušaju teške tjelesne ozljede”, rekao je Darko Klier.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!