Predviđena promjena vremena ‘pomaknuta’ za početak tjedna

Vijesti 24. kol 202313:38 0 komentara
REUTERS/Dedi Hayun, Ilustracija

Iako je u protekla 24 sata u nekim dijelovima zemlje zabilježen kraći pljusak, glavna značajka vremena i dalje su sunce i vrućina. Do kraja dana ostaje pretežno sunčano uz temperaturu između 32 i 37 Celzijevih stupnjeva. Bit će i neugodno sparno, osobito na kontinentu.

Petak i dani vikenda donose nam pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Nastavak toplinskog vala i aktivnih upozorenja Meteoalarma na temperature koje će tijekom vikenda u većem dijelu Hrvatske danju biti oko 35, mjestimice i do 38 Celzijevih stupnjeva u hladu!

Dojučerašnji prognostički materijali ukazivali su da prvi dah promjene možemo očekivati krajem nedjelje na sjeverozapadu zemlje. Međutim, po proračunima u četvrtak promjena vremena će ipak stići tek početkom sljedećeg tjedna.

U ponedjeljak tijekom dana sve više oblaka i južina. Kako dan odmiče, tako su na sjevernom Jadranu i u kopnenim krajevima sve vjerojatniji kiša i grmljavinski pljuskovi. Promjena vremena će u potpunosti zahvatiti Hrvatsku tijekom utorka, kad bi u cijeloj zemlji trebalo biti oblačnije, vjetrovitije i hladnije, mjestimice uz veću količinu oborine.

Naravno, treba pratiti svakodnevne aktualne prognoze jer će točan termin dolaska pogoršanja biti preciznije prognoziran u sljedećim danima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!