Filipoviću čast što je služio domovini, analitičar tvrdi: “Plenković je napravio jednu dobru stvar”

Vijesti 13. pro 202307:39 > 19:04 1 komentar

Premijer Andrej Plenković smijenio je u utorak s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, a Jurica Lovrinčević prestao je time biti posebnim savjetnikom u Filipovićevom kabinetu. Filipovićeva smjena uslijedila je nakon što je tjednik Nacional objavio članak u kojem navodi da je njegov posebni savjetnik Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca. Tjednik je potom objavio i audio zapis razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV.

“Razriješio sam ministra Davora Filipovića s dužnosti, a automatski je i Jurica Lovrinčević prestao biti njegov savjetnik. Razlog i povod su saznanja koja smo vidjeli u medijskim napisima. Sadržaj korespondencije je takav da smo svi u Vladi ostali konsternirani i zgroženi. I to s dva pravca djelovanja. Prvi je koji se odnosio na pitanje razgovora o medijskom oglašavanju Ministarstva i drugih državnih tijela. Ukoliko su autentične te poruke i ako se njihov sadržaj kasnije pokaže točnim, to sve upućuje na školski primjer onoga što se naziva koruptivno djelo”, komentirao je premijer pa se obrušio na Most i ustvrdio da je sudjelovao u pokušaju rušenja njega i njegove vlade.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izvijestio je nakon sjednice Vlade u srijedu da je za vršitelja dužnosti ministra gospodarstva imenovan sadašnji državni tajnik Hrvoje Bujanović, izrazivši uvjerenje da će uskoro biti izabran novi ministar.

TIJEK DOGAĐAJA

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare