Bačić objavio: Filipovića će zamijeniti Hrvoje Bujanović

Vijesti 13. pro 202314:54 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Nakon sjednice Vlade izjavu za medije dao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić koji je otkrio tko će zamijeniti smijenjenog ministra Davora Filipovića.

“Vlada je na sjednici razriješila posebnog savjetnika, a danas je vršiteljem dužnosti ministra gospodarstva imenovan dosadašnji tajnik Hrvoje Bujanović koji će tu dužnost obavljati do izbora i imenovanja novog ministra”, rekao je Bačić.

“Naš plan je da se u najskorije vrijeme izabere novi ministar gospodarstva i vjerujem da će premijer vrlo brzo uputiti kandidata u Sabor”, dodao je.

“Vjerujem da će predsjednik Vlade vrlo brzo uputiti u Sabor kandidata za ministra gospodarstva. Sazvali bismo izvanrednu sjednicu Sabora i izabrali novog ministra”, rekao je.

Upitan hoće li to biti idući tjedan, rekao je kako ne može točno determinirati termin izvanredne sjednice, ali s obzirom na to da su pred nama božićni i novogodišnji blagdani, Bačić je rekao kako je dinamika da se što prije završi s postupkom i da se provede rasprava na nadležnom saborskom radnom tijelu. Nakon toga bi zastupnici glasovali o izboru novog ministra gospodarstva.

Na upit novinara potvrdio je da će slušanje i glasovanje na plenarnoj sjednici biti u jednom danu.

Hrvoje Bujanović dosad je obnašao dužnost državnog tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!