Jedan grad i ove godine svojim umirovljenicima sufinancira dopunsko osiguranje

Vijesti 07. lis 202412:07 0 komentara
Kartica dopunsog osiguranja
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Grad Poreč je donio zanimljivu odluku. Naime, i ove će godine sufinancirati dopunsko zdravstveno osiguranje porečkim umirovljenicima, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe i osobama starijim od 65 godina koje nisu u mirovini i ne ostvaruju nikakav dohodak. Grad će sufinancirati 50 posto premije dopunskog.

Ususret kraju godine i povodom nadolazećih blagdana, Grad Poreč će i ove godine sufinancirati dopunsko zdravstveno osiguranje. Poznato je kako će se sufinancirati 50 posto premije dopunskog osiguranja u 2024. godini s iznosom od 55,74 eura godišnje, piše mirovina.hr.

Pravo na sufinancirano dopunsko osiguranje imaju porečki umirovljenici, korisnici nacionalne naknade za starije osobe i osobe starije od 65 godina koje nisu u mirovini i ne ostvaruju nikakav dohodak od nesamostalnog rada ili samostalne djelatnosti. Pravo na ovu pogodnost imaju i osobe koje imaju hrvatsko državljanstvo, prebivalište na području Grada Poreča i sklopljenu ili obnovljenu policu dopunskog za 2024. godinu.

Dobra je vijest da umirovljenici koji primaju hrvatsku mirovinu ili nacionalnu naknadu ne moraju podnositi nikakav zahtjev. Zahtjev ne moraju podnositi ni oni koji imaju sklopljenu policu s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Jednako tako, zahtjev ne trebaju podnositi ni oni koji su ostvarili pravo na sufinanciranje dopunskog osiguranja u 2023. godini.

S druge strane, određene osobe moraju podnijeti zahtjev, poput umirovljenika koji primaju mirovinu iz inozemstva. Zahtjev s traženim dokazima, koji su navedeni na stranici grada, podnosi se najkasnije do 16. prosinca 2024. godine Upravnom odjelu za društvene djelatnosti slanjem zahtjeva i dokaza elektroničkim putem na adresu: [email protected] ili osobnim dolaskom u Upravni odjel. Isplata naknada izvršit će se za sve korisnike između 15. studenog i 15. prosinca 2024. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!