Krećete li na put? MUP objavio gdje se očekuju najveći zastoji i kolone

Vijesti 19. kol 202213:07 > 13:51 0 komentara
N1 / Ilustracija

Iz MUP-a poručuju da se i ovog vikenda očekuju gužve, osobito na prometnicama koje vode prema moru, te da će posebnu pozornost posvetiti sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa, za što će poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Najveći zastoji i kolone očekuju se na ulazima i izlazima s autocesta. Policija posebno ističe autocestu A1, odnosno naplatne postaje Lučko i Demerje, dionicu od čvora Lučkog do čvora Bosiljevo, zatim “istarski Y” i izlaz s autoceste A2 kod Trakošćana. Također, policija skreće pažnju na opasnosti na zagrebačkoj obilaznici, prilaznim pravcima većim turističkim središtima, važnijim državnim cestama koje vode prema moru, trajektnim pristaništima, graničnim prijelazima i prilaznim pravcima zrakoplovnim lukama.

Kako se većina prometnih nesreća događa zbog ljudske pogreške, odnosno sudionika u prometu koji grubo krše osnovne prometne propise, Ministarstvo unutarnjih poslova posebnu će pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, o čijoj vidljivosti u prometu će se voditi računa.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima koji grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. To su prekršaji iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ – vožnja pod utjecajem alkohola, kretanje brzinama većima od dopuštenih, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, ali i prekršaji motociklista.

U cilju postizanja maksimalne protočnosti cestovnog prometa, na mjestima gdje se stvaraju veće prometne gužve, zastoji u prometu ili se promet odvija otežano, uspostaviti će se i fizičko upravljanje prometom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!