Liječnik o muškarcu koji se zapalio: Prognoze su loše, zadobio je opekline četvrtog stupnja

Vijesti 11. lip 202412:13 0 komentara

U 9.37 policiji je dojavljeno da se jedna osoba samozapalila na Markovom trgu izvan ograde. Muškarac je hitno prebačen na Traumu gdje mu se liječnici bore za život.

O stanju pacijenta oglasio se Dinko Vidović, predstojnik Klinike za traumatologiju.l

Danas oko 10 sati je hitno dovezen opečeni pacijent stradao u ovom incidentu. Unatoč promptnoj rekaciji hitne pomoći i unatoč maksimalno poduzetim mjerama medicinskog tima, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda trenutačno u životnoj opasnosti. Životno je ugrožen. Smješten je u jedinici intenzivnog opeklinskog odjela. Zadobio je opekline četvrtog stupnja, zahvaćena mu je gotovo cijela površina tijela. Ima čak i endoopekline.

Prognoze su loše, ali dajemo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da ga spasimo. Pacijent je 67. godište.

Muškarac trenutačno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri liječnika.

“Jako je ozbiljna situacija”, rekao je liječnik. Kaže da su se susretali s teškim opeklinama kod vatrogasaca, ali da je situacija jako ozbiljna. Prva reakcija je bila promptno izvedena, dodao je.

Tijek događžaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Potražite pomoć

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!