Milić o sukobu ministra s Milanovićem: Butković nije lagan protivnik

Vijesti 12. tra 202414:40 1 komentar

Marko Milić, kandidat HDZ-a u 1. izbornoj jedinici, u N1 Studiju uživo s našim Igorem Bobićem komentirao je kakav rezultat na izborima očekuje, a osvrnuo se i na sukob između ministra Olega Butkovića i predsjednika RH Zorana Milanovića.

Milić navodi da trenutno obnaša više uloga. “Kombiniram više uloga – glasnogovornik Vlade, zadužen sam i za komunikaciju stranke u kampanji i kandidatat sam tako da nije dosadno.”

HDZ je na prošlim izborima u prvoj izbornoj jedinici ostvojio pet mandata, a Milić je komentirao i što sada očekuju.

“Mi smo 2016. kad je Plenković preuzeo HDZ ostvarili iskorak i ostvarili smo pet mandata, i to smo ponovili 2020. i pobijedili i očekujemo takav rezultat i sada”, rekao je.

Navodi da predstavljaju građanima što je Vlada učinila u osam godina za razvoj Zagreba.

“Ovi koji vode grad znaju nas nazivati ružnim imenima, a kad je problem, zovu nas prvo, Vladu i Plenkovića, da uskoče u pomoć. Mi ćemo i dalje biti Zagrepčanima oslonac”, kazao je Milić.

No, gradska vlast navodi da su ih zatekli dugovi koji su posljedica vladavine Milana Bandića i HDZ. Milić kaže da to nije baš tako.

“Na vlasti je bio Bandić. Gradska vlast je preuzela odgovornost za sve ono što su se obvezali u programima, kad je riječ o pitanju otpada i prometnom rasterećenju, nisu bili na razini zadatka”, kazao je.

Sraz u 1. izbornoj jedinici

U prvoj izbornoj jedinici snage će odmjeriti Sandra Benčić, Arsen Bauk i Andrej Plenković.

“Mi smo očekvili da će tu doći predsjednik SDP-a koji tu živi, a on je otišao u 8. Cijela kampanja SDP-a se svela na skrivanje iza Milanovića, kršitelja Ustava, i onemogućavanje građanima da imamo sučeljavanje kandidata najjačih stranaka, što je bilo praksa, a očito je procjena SDP-a da ne mogu parirati Plenkoviću”, tvrdi Milić.

Na pitanje može li Benčić ugroziti Plenkovića odgovara: “Mislim da su građani svjesni što je Možemo prije tri godine obećao, a što isporučio, kao i što je ova Vlada isporučila u osam godina.”

“Vidimo kakvu oni Hrvatsku žele…”

Opozicija poručuje građanima da je izbor između njih koji nude smjenu Turudića i borbu protiv korupcije i HDZ-a s 30 smijenjenih ministara.

“Mi govorimo o fami o nekakvih 30 ministara koji su otišli zbog korupcije, to ne stoji, imali smo rekonstrukciju Vlade, svega 2-3 je otišlo zbog nekih sumnji u njihov rad. Mislim da kad gledamo borbu protiv korupcije da se ona i odvijala jer su institucije radile, a kad vidimo izjave Milanovića i njegove sljedbe, koji zazivaju zatvore drugima u Trećoj Republici, progone neistomišljenicima, onda vidimo kakvu oni Hrvatsku žele i kako su Hrvatsku vodili od 2012. do 2015. i kako su očito institucije bile pod pritiskom. Danas imamo neovisan rad insitucija i tajne izvide”, kazao je Milić.

Sukob Milanovića i Butkovića

Osvrnuo se i na sukob Butkovića i Milanovića. “Butković nije lagan sugovornik i protivnik, to jako dobro znaju njegovi politički protivnici u 8. izbornoj jedinici. On je pokazao da neće trpjeti Milanovićevo nasilništvo u verbalnom smislu i primitivni riječnik koji je usadio u naš politički život i što će ostati njegovo jedino “postignuće” u mandatu.”

Podsjetio je i da Milanović jo nije odgovorio na Butkovićeva pitanja.

Milanović je završio u defanzivi. Vrhovni nasilnik, vrhovni kompleksaš se upleo u borbe koje nepotrebno vodi, sad je dobio odgovor”, dodao je.

Iza te komunikacije stoji HDZ ili Butković? “To je Oleg”, tvrdi Milić.

Butković je najavio i Milanovićevu ostavku. “Vidjeli smo da je to objavio. Milanović da je htio biti kandidat mogao je podnijeti ostavku.”

Milić je kazao da HDZ računa na partnere s kojima su dosad surađivali, a imao je i poruku za birače.

Poruka biračima Mosta i Domovinskog pokreta: da se ne bacaju glasovi na opcije koje nemaju kapacitet upravljanja zemljom i da se ne bacaju glasovi na one koji se nisu izjasnili jesu li spremni ići s ideološki potpuno suprotnim ocpijama u nekakvu manjinsku vladu, a pitanje je kako bi ta vlada funkcionriala i donosila zakone – nikako. To je nemoguće.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare