Milošević: Ono što je dosad izašlo, po meni ne inkriminira ministra Ćorića

Vijesti 17. velj 202211:45 0 komentara
Igor Soban/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i član Stožera za otklanjanje posljedica potresa na Baniji Boris Milošević u N1 Studiju uživo komentirao je sporost obnove, Vladine mjere za ublažavanje posljedica inflacije i poskupljenja kao i političku situaciju.

Gostujući u N1 Studiju uživo Boris Milošević je u prvom dijelu razgovora govorio o obnovi nakon potresa. Sve o tome pročitajte ovdje.

VEZANE VIJESTI

U nastavku razgovora kratko je prokomentirao odnose u vladajućoj koaliciji, ali i informacije koje je objavio Telegram prema kojima je jedan od osumnjičenika u aferi Vjetroelektrane, Domagoj Validžić, u svom iskazu u USKOK-u krajem prošle godine optužio ministra Tomislava Ćorića.

Govoreći o vladajućoj koaliciji i izjavama Radimira Čačića Milošević je kazao: “Mislim da je g. Čačić u svom stilu ipak malo pretjerao. On može imati mišljenje o ministru Banožiću, mogao je to reći i na drugačiji način. Činjenica je da g. Banožić kao ministar potpisao nabavku Rafalea i vojne opreme koja se dugo čekala.”

Prokomentirao je nove segmente istrage Krš-Pađene koji uključuju ministra Tomislava Ćorića: “U javnosti se pojavljuju određena pitanja, a mi ne znamo jer je istraga tajna. Po meni nije izašlo ništa novo. G. Ćorić je ponovio da nije dao naloge i da nije utjecao na Upravu te da je konačno rješenje doneseno u dijalogu s DORH-om – to je po meni jači argument za koji je potrebno više od jednog maila da bude uzdrman. Mislim da ono što je dosad izašlo, po meni ne inkriminira ministra Ćorića.”

Dotaknuo se teme boravišta/prebivališta državnih dužnosnika: “Svi ti propisi za dužnosnike su javni. Pojavilo se pitanje korištenja određenih naknada, to je legitimno pitanje je li to dobro uređeno. To bi se svakako trebalo bolje urediti. Činjenica da se to “ne dira” je opet izbjegavanje javnosti da se političari bave samo sobom.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.