“Nadam se da je moj otkaz bio vrijedan novog prijateljstva ljutih neprijatelja”

Vijesti 30. srp 202315:13 1 komentar
Milan Sabic/PIXSELL

Suspendirana splitska pročelnica Maja Đerek oglasila se na svom Facebook profilu nakon što je Puljak u Dnevniku HTV-a poručio njoj i Daliji Orešković da odluče što žele.

Podsjetimo, splitski gradonačelnik Ivica Puljak gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a u kojem je komentirao suspenziju Maje Đerek. Na pitanje voditelja komentirao je i stranačku kolegicu Daliju Orešković, koja ga je također nedavno napala.

Podsjetimo, Ivica Puljak je Maju Đerek suspendirao jer je “napravila udar na instituciju gradonačelnika”.

Đerek je uzvratila optužbom da Puljak ne upravlja sustavom koji formalno vodi, nego da to čini njegov savjetnik za odnose s javnošću. O ovoj temi za HRT-a govorio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Također, Puljak je između ostalog spomenuo i Daliju Orešković.  Što se tiče Dalije Orešković, neka se ona zajedno s gospođom Đerek dogovori što želi i što rade. Ako su zajedno odlučile što rade, da se bore protiv mene kao gradonačelnika, to samo znači da je ovo udar jedne službenice na mene kao gradonačelnika, što je nedopustivo”, rekao je Puljak.

Suspendirana pročelnica i zvizdačica nije mu ostala dužna. Njen FB napis prenosimo u cijelosti.

“Kao službenica riskirala sam zdravlje te doživljavala prijetnje i napade”

Nakon jučerašnje kanonade neistina i manipulacija, što iz potpunog neznanja što svjesnih, ne mislim više tolerirati ovakvo ponašanje. Mjesecima sam pisanim putem upozoravala nadređene te tražila da se postupa stručno i bez upliva politike da bi nakon toga dobila upute da se obratim jednom PR stručnjaku kako ne bi nastala politička šteta, kako su tvrdili. Nastojala sam usprkos takvim nenormalnim uvjetima stručno raditi i ostvariti rezultate i kreirati planove oko dodjele socijalnih stanova. Planove koji su sada prekinuti.

“Molim Puljka da prestane obmanjivati javnost”

Molim gradonačelnika Puljka da prestane obmanjivati javnost kako sam željela “voditi gradsku politiku” samo zato što sam – temeljem svojih pročelničkih ovlasti – PREDLOŽILA da prijedlog odluke (i ukidanje kadrovskih stanova) ide na javno savjetovanje, a NAKON javnog savjetovanja i stava građana – na raspravu u Gradsko vijeće. To su temelji donošenja svakog općeg akta kojim se omogućava javna i demokratska rasprava.

Dakle, gradonačelnik je taj prijedlog mogao odbiti, ali se odlučio za trenutnu suspenziju, iako je samo dva tjedna ranije jako hvalio moj rad. Pri tome se neistinito tvrdilo da se ne želi ukinuti kadrovske stanove jer se traži “izvrsnost”, iako u samo jednom stanu živi ugledni liječnik, a ostalo su sportaši, službenici i djelatnici HNK. Vjerujem da ova manipulacija nije došla od Jurice Galešića koji se “grozi procedura i birokracije”, kako danas sam navodi.

Dok sam kao službenica riskirala zdravlje te doživljavala prijetnje i napade kako bi se počeo uvoditi red u kaos prethodnih struktura, dotle su ti isti službenici koji su napravili nered i dalje bezbrižno nastavili raditi u Banovini. I rade i dalje.

“Bivši HDZ-ovi ministri su za smiješne novce otkupili stan u Splitu”

Dok sam tražila moguća rješenja za smještaj najpotrebitijih s Liste prvenstva u stanove s kojima grad trenutno NE raspolaže, dotle su se neki fotografirali u ugodnom društvu bivših HDZ ministara koji su za smiješne novce otkupili stan u Splitu i time uzrokovali pustošenje stambenog fonda. Nakon takvih sastanaka mene se javno na jučerašnjoj konferenciji proziva “socijalnom neosjetljivom” te se čak drzne aludirati da šurujem s HDZ-om (i Kerumom) koji su mi učinili veliku nepravdu !?

Danas me pak gradonačelnik Puljak, u maniri najvećeg HDZ-ovca, politički povezuje s gospođom Dalijom Orešković. Nikako da se odluči.

Nekima očito nikada neće biti jasno da postoje ljudi koji žele stručno raditi svoj posao i ne ulaziti u politiku jer je politika, izgleda, jedini njihov svijet.

Nadam se da je moj žurni otkaz bio vrijedan ovog novog prijateljstva “ljutitih neprijatelja” s ciljem da me se trajno ukloni i potom ponizi kako bi se odvijao business as usual. Gospoda neka najavljuju tužbe u maniri svojih novih prijatelja koji, također, nastoje financijski iscrpiti pojedinca kada mu daju otkaz.

Valjda će uskoro biti i javno obznanjeno ovo novo savezništvo. Možda Jurica Galešić zna”, napisala je Đerek na društvenim mrežama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare