Puljak: Neka se Orešković zajedno s Đerek dogovori što želi

Vijesti 29. srp 202320:57 3 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a u kojem je komentirao suspenziju Maje Đerek. Na pitanje voditelja komentirao je i stranačku kolegicu Daliju Orešković, koja ga je također nedavno napala.

Podsjetimo, Ivica Puljak je Maju Đerek suspendirao jer je “napravila udar na instituciju gradonačelnika”.

Đerek je uzvratila optužbom da Puljak ne upravlja sustavom koji formalno vodi, nego da to čini njegov savjetnik za odnose s javnošću. O ovoj temi za HRT-a govorio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Puljak je rekao da uvođenje reda nije počelo s Majom Đerek te da će se nastaviti bez nje u budućnosti.

“Mi cijenimo pozitivne stvari koje je napravila gospođa Đerek što se tiče stručnog dijela, ali kada se počela miješati i izvan okvira počela ulaziti u političku sferu i kada je počela predlagati odluke koje idu na populistički mlin oporbi, a ne na ono ono što bi bilo korisno gradu Splitu, tada mislimo da je zaista pretjerala”, rekao je.

Rekao je da oni žele voditi jednu izbalansiranu politiku koja balansira između socijalnog i izvrsnog.

“I u gradu Splitu i u budućnosti će se dodjeljivati i nastavit će se dodjeljivati socijalni stanovi, koje ćemo povećati i ja se nadam dodjeljivati vrhunskim umjetnicima, liječnicima i znanstvenica da dođu i da ih zadržimo u gradu Splitu”, objasnio je.

“Nećemo se baviti jeftinim populizmom”

Na pitanje hoće i mu ovo donijeti političku štetu, rekao je da nitko od njih ne ovisi o politici i da su oni slobodni ljudi, piše HRT.

“Nećemo se baviti jeftinim populizmom, niti ćemo pristajati na njega bez obzira na percepciju i bez obzira na ishod toga. Što se tiče Dalije Orešković, neka se ona zajedno s gospođom Đerek dogovori što želi i što rade. Ako su zajedno odlučile što rade, da se bore protiv mene kao gradonačelnika, to samo znači da je ovo udar jedne službenice na mene kao gradonačelnika, što je nedopustivo”, rekao je Puljak.

Što se tiče izbora, rekao je da na izbore stranka Centar ide samostalno.

“Pripremamo program i nadam se da će nam se pridružiti hrabri i razboriti ljudi”, rekao je za kraj splitski gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare