Oglasilo se izraelsko ministarstvo, evo što kažu o izjavama Zorana Milanovića

Vijesti 14. lis 202315:39 4 komentara
REUTERS/Kacper Pempel

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nazvalo je nečuvenim, a istovremeno su zahvalili premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi na jasnoj podršci Izraelu.

“Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta.

Izrael zahvaljuje hrvatskom premijeru na riječima potpore Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima”, stoji u objavi Liora Haiata, glasnogovornika izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

Predsjednik Milanović spornu je izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

Tijek događaja na Bliskom istoku iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare