Ostaje li pulska bolnica bez medicinskih sestara? 10 ima diplomu iz Kragujevca

Vijesti 18. kol 202209:54 > 11:42 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

Pulska Opća bolnica mogla bi jednim udarcem ostati bez deset medicinskih sestara. Posljedica je to afere s lažnim diplomama Univerziteta u Kragujevcu, na kojem je studij završilo i 10 sestara koje trenutačno rade u OB Pula. Ako im se diplome ponište one će po svemu sudeći izgubiti licencu i više neće moći raditi u zdravstvenom sustavu.

“Za rad svih zdravstvenih djelatnika u OB Pula neophodna je odgovarajuća licenca za rad koju izdaju mjerodavne komore RH. Djelatnici su dužni priložiti odgovarajuću licencu i u slučaju promjene statusa, napredovanja, stjecanja dodatnih kvalifikacija i specijalizacije te se licence sukladno propisima i obnavljaju svakih četiri, pet ili šest godina, ovisno o tipu licence i kvalifikaciji”, ističe dr. Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice OB Pula Irene Hrstić, koja je na godišnjem odmoru.

VEZANE VIJESTI

Fedel dodaje da vezano za istragu koja je pokrenuta u Srbiji informacije imaju samo iz medija.

“U kojem pravcu će se razvijati ta istraga i što ona nosi u budućnosti, nemoguće je sada donositi mišljenje. OB Pula će kao i uvijek do sada postupiti sukladno propisima Republike Hrvatske i nadležnih tijela”, rekao je Fedel, pojasnivši da je u Općoj bolnici Pula zaposleno ukupno 557 medicinskih sestara/tehničara, od čega je 160 prvostupnica sestrinstva te njih 36 sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem sestrinstva, prenosi Glas Istre.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!