Pleter izgubio posao pripreme obroka na potresom pogođenom području

Vijesti 09. velj 202216:37 1 komentar
Pleter, Petrinja, potres
Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Državna tvrtka Pleter nakon godinu dana izgubila je posao pripreme i dostave obroka za potrebe stanovništva na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Pleter je to, s izuzetkom sisačkog područja, nekoliko tjedana nakon potresa preuzeo od volontera te nastavio raditi bez natječaja sve do jeseni kada organizaciju dostave obroka preuzima Sisačko-moslavačka županija.

Županija raspisuje natječaj i Pleter biva najpovoljniji u dvije grupe, za Petrinju i Glinu, dok sisačko područje nastavlja pokrivati Gastro akademija iz Garešnice, piše Večernji list.

PROČITAJTE JOŠ

Županija je sada raspisala natječaj za pripremu i dostavu obroka za sljedećih sedam mjeseci, a Pleterova ponuda nije najpovoljnija ni u jednoj grupi. Tako će od sada obroke pripremati za Petrinju s Majurom i sisačko područje Adria grupa iz Zagreba, dok je za šire glinsko područje najpovoljnija ponuda Top termi Topusko, koje su u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije.

Procjena troška dostave obroke stradalima u potresu u idućih sedam mjeseci bila je 12,718 milijuna kuna, s PDV-om, dok konačne ponude zbrojene iznose 10,507 milijuna kuna. Od toga 5,156 milijuna otpada na šire glinsko područje, gdje će od sada obroke dostavljati Top terme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare