Posavec predao liste s potpisima potpore za novi mandat međimurskog župana

Vijesti 29. tra 202117:35 0 komentara
N1

Aktualni međimurski župan Matija Posavec u četvrtak je u Županijskom izbornom povjerenstvu u Čakovcu predao više od šest tisuća potpisa podrške građana u njegovoj kandidaturi za treći mandat na toj funkciji.

Posavec je kandidat za župana na listi „Matija Posavec – Nezavisna lista” kojoj potporu daju HSLS, HNS, Centar i Demokrati, a potpise je predao u pratnji predsjednika HNS-a Stjepana Čuraja, predsjednika Demokrata Miranda Mrsića, predsjednika ŽO HNS-a Međimurske županije Nenada Hranilovića i Marine Horvat, studentice prava u Zagrebu.

„Ovaj veliki broj potpisa u okolnostima u kojima se nalazimo dokazuje i potvrđuje naša očekivanja dobrog rezultata na izborima”, rekao je Posavec te istaknuo da će u prvom planu njegove predizborne kampanje biti protekle četiri godine pune rada, godine u kojima se napravilo puno, što je, kaže, vidljivo na svakom koraku u Međimurskoj županiji.

„Radilo se predano, energično, izuzetno pošteno i nastavljamo zajedno graditi naše Međimurje i promovirati naš kraj kao zelenu oazu u srcu Europe, poticati izvrsnost naših učenika, studenata, stvarati uvjete za daljnji razvoj i našega gospodarstva i naše poljoprivrede”, izjavio je Posavec.

Stjepan Čuraj rekao je da HNS daje punu podršku Posavčevoj kandidaturi ne samo za ono što je radio u proteklih osam godina, nego za sve ono što predstavlja.

„Predstavlja modernog mladog političara s pregršt iskustva koji jamči sigurnost građanima Međimurske županije i jamči napredak na kojeg se mogu uvijek osloniti”, kazao je Čuraj, dok je Mirando Mrsić istaknuo da je Međimurje perjanica i motor Hrvatske te da je ono što je župan Posavec napravio u proteklih osam godina nešto što će se nastaviti i u iduće četiri godine.

„Mi kao demokrati mu dajemo podršku da nastavi dalje, posebno kada govorimo o privlačenju sredstava iz EU fondova. Može se, hoće se i napravit će se i to je onaj moto koji nas vodi”, poručio je Mrsić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!