“Logično da se oporba mora spremati za izbore, svi skupa ne mogu dobiti kao mi”

Vijesti 27. sij 202312:435 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković, u pratnji ministara Tome Medveda, Davora Filipovića i Šime Erlića, boravi danas u Sinju, gdje je sudjelovao na svečanosti otvorenja Veteranskog centra.

Vezano uz ispitivanja koja se danas provode zbog nestanka ruske jahte, Plenković je kazao:

“Policija treba ispitati tko su ljudi koji su odveli jahtu i oni će o tome izvijestiti, ja nemam o tome nekih posebnih saznanja. Odgovorni su već smijenjeni u ministarstvu.”

Ministar Tomo Medved je odgovorio na novinarsko pitanje o izjavi gradonačelnika Sinja Mire Bulja da nisu pozvane sve obitelji koje su trebale biti pozvane.

“Žao mi je da gradonačelnik Bulj govori neistine, pozvali smo sve obitelji poginulih branitelja grada Sinja i Cetinske krajine, sve udruge iz Splitsko-dalmatinske županije. Prije službenog otvorenja krenuli smo obići spomen-obilježja. Poduzeli smo sve da danas nazoče obitelji čiji su članovi dali živote za slobodu koju imamo. Pojedinosti uslijed kojih pojedina obitelj nije došla ne mogu komentirati”, rekao je Medved.

Komentirajući izjavu koalicijskog partnera Daria Hrebaka da bi na proljeće mogli btii parlamentarni izbori, Plenković je rekao da ne zna odakle to njemu, ali da nisu o tome ni sa kim razgovarali.

“Logično da se oporba mora spremati kada svi skupa ne mogu dobiti (glasova, op.a) kao mi. Pobijedili smo udruženu oporbu 2020. s 25 razlike, 2016. sa 7 razlike. S ovakvim anketama, ni sam ne znam kolika bi ta razlika bila”, dodao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE VIŠE

Komentari

Vaš komentar