Pupovac: U ovome trenutku nikome ne odgovaraju prijevremeni parlamentarni izbori

Vijesti 21. velj 202210:02 > 10:25 0 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih dužnosnika, među kojima i njegov stranački kolega, potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Milorad Pupovac gostovao je u Novom danu i rekao da je Milošević ponudio svoj mandat na raspolaganje.

Na pitanje kako vidi budućnost Vlade, u kojoj je jedan ministar smijenjen, a potpredsjednik Vlade dao mandat na raspolaganje, Pupovac je rekao da će se, što se tiče upražnjenoga mjesta zbog ostavke Horvata, o tome vrlo brzo razgovarati. “O tome će nadležna tijela koalicije siguran sam razmjerno brzo donijeti rješenje ili prijedloge”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

“Što se tiče toga kako se stvari mogu razvijati u budućnosti, o tome ćemo razgovarati. Ova Vlada sasvim sigurno, a niti koalicija, nisu zatvoreni za to da vrednuju što je najbolje za Vladu, što je najbolje za koaliciju, što je najbolje za zemlju. Prema tome, vrednovat će pa će na osnovi toga vrednovanja presuditi i donijeti sud i odluku, jer proces obnove sad posebno, kad su sredstva stabilizirana, kad su im instrumenti podešeni, administrativni i svaki drugi, mora biti stavljeno u šestu brzinu. Trošenje sredstava koja su osigurana iz Europske unije, kao nikada dosad, za oporavak i održivost našega gospodarstva, naših javnih ustanova, naših društvenih ustanova, moraju biti raspoređena, trošena, usmjerena na najbolji mogući način. Oporavak naše ekonomije mora biti u fokusu ove Vlade”, rekao je Pupovac.

“U ovome trenutku nikome ne odgovaraju prijevremeni parlamentarni izbori, ne samo zbog stranačkih izbora, nego i zemlji. To ponovno znači zastoj”, rekao je Pupovac.

“Trebamo funkcionalnu i ozbiljnu Vladu. To znači da se napravi sve što je potrebno da se Vlada kreće bez balasta”, rekao je Pupovac.

“Što se SDSS-a tiče, ova Vlada će ići dalje”, rekao je Pupovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!