Raspudić: Pomno sam analizirao nastup Josipe Rimac i uočio tri stvari

N1

Saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao, između ostaloga, medijski nastup Josipe Rimac, kao i njezinu komunikaciju s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek.

Na pitanje kome više vjeruje, Zlati Hrvoj Šipek ili Josipi Rimac oko toga je li u njihovom razgovoru bilo govora o vjetroelektranama, za što glavna državna odvjetnica kaže da nije, a bivša HDZ-ovka u najnovijem medijskom istupu da jest, Raspudić je rekao da se ne radi o pitanju povjerenja.

“Jasno je da su iz sudskog spisa objavljene informacije i da je glavna državna odvjetnica svjesno lagala govoreći da se nije sastajala i da nije razgovarala oko vjetroelektrana s Josipom Rimac, nego da je zadnji njihov kontakt bio u davna vremena kad je Rimac bila gradonačelnica Knina. Sad vidimo da je stvar potpuno drugačija. To je dodatna diskreditacija glavne državne odvjetnice”, rekao je Raspudić.

O cijeloj je priči, dodaje, bespredmetno dalje govoriti.

“Nije problem što je dvaput dokazano lagala u Saboru, nego je temeljni problem sa Zlatom Hrvoj Šipek to što je izravno kršila obvezujuću uredbu Europske unije po kojoj je morala Olafu dostaviti dokaze koji su se ticali sumnje na pronevjeru sredstava fondova Europske unije. To nije učinila, da bi na dojavu novinara za iste te informacije Ured europskog tužitelja pokrenuo postupak i Gabrijela Žalac završila u zatvoru”, rekao je Raspudić.

Pomna analiza

Što se samih sastanaka Hrvoj Šipek i Rimac tiče, Raspudić je rekao da bi glavni državni odvjetnik morao voditi zabilješke za sve sastanke takvoga tipa i na taj način otkloniti sve sumnje da se nešto mutno događa.

“Ja sam pomno analizirao nastup Josipe Rimac i uočio tri stvari. Prvo, što kaže Marshall McLuhan, najveći teoretičar medija, njegova slavna rečenica: ‘Medij je poruka’. Već sama forma u kojoj se ona pojavljuje šalje određenu poruku – ja sam tu, ja sam živa i nisam zaboravila govoriti, imam pristup medijima. Sama forma je jedna poruka za ubuduće. Drugo što je rekla da je dobivala posrednu prijetnju u smislu isprintanih poruka koje su ubacivane u kaslić njezine obitelji. Očito se vrši pritisak s neke strane, neću ulaziti u to s koje, o tome što bi ona mogla govoriti. Treće je glavna državna odvjetnica, koju je hladno utopila rekavši – da, razgovarale smo o vjetroelektranama”, rekao je Raspudić.

Ipak, Rimac u tom intervjuu nije željela otkriti tko je AP i je li to premijer Andrej Plenković.

“Što se tiče samog predsjednika Vlade, ova prva poruka, a to je sama činjenica da je pokazala da može javno nastupiti i da će to činiti i kasnije, njemu je već dovoljna poruka. Mislim Andreja Plenkovića glava ne boli toliko zbog Rimac, nego zbog Gabrijele Žalac i, potencijalno, Nataše Tramišak“, rekao je Raspudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.