Splićani razočarani dan nakon nereda na Poljudu: “Sićan se riči Dragana Džajića”

Vijesti 04. tra 202419:55 0 komentara

Polufinale Hrvatskog kupa jučer na Poljudu završilo je ružnim događajima van terena. Epilog - 50 privedenih i 9 ozlijeđenih.

Gromadama kamenja na policajce. Bacale su se staklene boce, bengalke…

Zbog posljedica sukoba s navijačima u splitski KBC zaprimljeno je osam policajaca i jedan navijač. Sedam policajaca i navijač nakon obrade pušteni su na kućnu njegu, a jedan je policajac zbog teških ozljeda zadržan.

“Najgore je prošao jedan interventni policajac koji je zadobio prijelom vrata bedrene kosti. Tijekom večeri je operiran. Sada je u procesu oporavka i dobro se osjeća. Nadamo se da će biti u redu”, rekao je Josip Knežević, voditelj odjela za traumatologiju KBC-a Split.

S obzirom da su se u medijima pojavile snimke u kojima policajci na zapadnoj tribini udaraju navijača ITT (pusti ga ubit ćeš ga) načelnik splitske policije uvjerava da nije bilo prekomjerne upotrebe policijske sile.

“Razumijem pogled s druge strane. Osobno sam 33 godine policajac ali i navijač, ali razumijem frustraciju i subjektivan pogled kada kažete tri policajca ga napadaju. Zaista u tom momentu ta je osoba najsigurnija na stadionu”, tvrdi Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske.

Prije i nakon utakmice privedeno je 54 navijača. Oni za koje se nije mogla utvrditi krivnja, pušteni su a privođenja je bilo i tijekom današnjeg dana.

“Dio koji je sudjelovao u neredima nakon sučevog zvižduka, mi ćemo provesti kriminalističko istraživanje i ono će vjerojatno trajati duže nego danas i 24 sata jer ulazak na teren već po Zakonu o sprječavanju nereda na utakmicama je kažnjivo ponašanje iz kategorije prekršaja”, dodao je Marendić.

Jutro nakon radnici Čistoće u akciji čišćenja područje oko Poljuda. Posvuda spaljeni kontejneri i jedno razbijeno vozilo kraj stadiona.

Građani sinoćnje izgrede uglavnom osuđuju

“Sićan se riči Dragana Đajića. Kad lica počne vladati klubovima, to neće završit na dobro. Znači vrlo nezahvalna situacija, prepušteno je stihiji. Teško je više to izličit.”

“Očekivano skroz. Ljudi su bijesni, obećanja, prvenstvo, kup ovo ono. Na kraju tri utakmice… raspad sistema. Je li nasilje rješenje? Ahh. Mi smo takav mentalitet.”

“To bi rekao da jednostavno nisu navijači Hajduka i da im je to bio paravan da bi radili nered i to ne bi svrstao u isti koš sa Hajdukom.”

Neredima nakon utakmice na stadionu svjedočio je i gradonačelnik Ivica Puljak.

“Najoštrije osuđujem nasilje i uništavanje imovine i jako sam tužan radi toga. Zaista mi je žao da se takve nemile scene događaju u našem gradu”, naveo je.

Osuda nasilja stigla je i iz oba kluba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!