VIDEO / Pitali smo Hrvate po čemu će pamtiti 2023.: Neki odgovori su nas baš iznenadili

Odbrojavanje do Nove 2024. je nekima počelo od ranog jutra. Barem ako je suditi po dobrom raspoloženju i gužvi od jutra na zagrebačkoj špici, ali i splitskoj Rivi.

“Po čemu ćete pamtiti 2023.?”
“Alkoholu.”

“Što si želite u Novoj? Zdravlje i sreću, to je to!”

A bilo je i onih koji su prošli i više stotina kilometara kako bi dočekali Novu 2024. upravo u Zagrebu…

“Odakle ste?”
“Iz Nizozemske.”
“I stigli ste u Hrvatsku kako bi proslavili Novu godinu?”
“Tako je.”
“Zašto ste došli u Hrvatsku? Ne znam, prijatelj je sve organizirao.”

“Mi smo iz New York i Los Angelesu skupa.”
“I došli ste ovdje za Novu godinu? Da, za Nova godinu.”
“Kakva su očekivanja?”
“Pa lipo je, mislim, ovo mi je prvi put u Zagreb za Božić, ali i za doček i za sve, mislim, bit će fino, ali gužva već počinje, skoro je 11 i po sati.”

“Što si želim?! Pa zdravlje, najviše! A možda i neku nagradu na lotu, igram ove kuglice, ono lovim kuglice pa možda auto dobijem!”

Sva mjesta u kafićima u centru grada – odavno su rezervirana, a cijene novogodišnjih stolova sežu i do više stotina eura. A najmlađi su već u podne dočekali Dječju Novu godinu na više lokacija u gradu.

“Što si želite u Novoj godini?”
“Pa puno veselja… i radosti… zdravlja!”
“A nekakvih poklona možda?”
“Pa ovo nam je bio poklon – konfeti!”

Veselo je prije podne bilo i u Splitu. Ispod ure na Silvestrovo tradicionalna klapska pjesma. Dalmatinska pjesma na ovom je znamenitom mjestu okupila pedesetak klapskih pjevača iz svih krajeva Hrvatske.

Klapama i pjesmi pridružili su se i brojni Splićani. Oni stariji došli su dobro pripremljeni pa se uz pjesmu i nazdravilo.

„Svaka im čast. Hvala im. Ko god je došao zato što je to spontano. Di ćeš ljepše od spontanosti, baš za ovo doba.”

„Fala onom ko je omogućio da danas bude bez ovog urnebesa tehno sa Pjace. Ovo je sad pravo.” Prava dalmatinska pisma? „Tako je.”

I mnogi su to i učinili pa je splitska Riva tradicionalno na Silvestrovo bila krcata. Glazba, pjesama i ples na svakom koraku. A zbogom će 2023. neki će rado reći.

„Mama mi je bolesna i tako te stvari šta se dešavaju u životu i starost normalno jel.” Nadate se boljoj 2024. „A očekivanja i nadanja, ali šta Bog da.”

“Po čemu ćete pamtit 2023.? „Po ničemu dobrom.” Zašto? „Pa eto tako, obiteljski.” Što van je želja u 2024.? „Nemam nikakve želje. Šta bude bit će.”

A nečiji su odgovori danas usrećili bolje polovice.

„Pooooo curi.” To je najlipše šta ti se dogodilo? „Da, ja bi reka.” 2024. imaš kakve želje? „Hmmmm. Benchat 140. Hahahah.”

„Malo uspona malo padova. Malo lipo, malo grubo, ali ništa specijalno.” Koje su vam želje u 2024.? „Samo zdravlje i ništa drugo.”

A na Pjaci se već u 15 sati i 15 minuta dočekala Nova godina. Uz mnoštvo balona, umjetan snijeg, plus petnaest u zraku i pjesmu uživali su najmanji ali i oni stariji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare