Voditelj Pleterova restorana u Petrinji: “Mi smo se uključili od prvog dana”

Vijesti 18. sij 202113:12 > 14:48 1 komentar
N1

Stjepan Milošić voditelj je restorana u Petrinji koji radi u sklopu državne tvrtke Pleter i koji vojnike u vojarni te one kojima su objekti stradali u potresu opskrbljuje hranom. Milošić je u N1 Studiju uživo govorio o organizaciji kuhanja i dostave obroka te je odgovorio na kritike da se tvrtka Pleter tek dva tjedna nakon potresa ukljčila u pripremu obroke za potrebite.

Stjepan Milošić objasnio je kako njegov restoran u sklopu tvrtke Pleter funkcionira tako da oni preko Nacionalnog stožera dobivaju narudžbe koje potom isporučuju na dogovorene lokacije. Obroke onda preuzimaju volonteri Crvenog križa koji obavljaju daljnju distribuciju. Dnevno isporučuju oko 8.000 toplih i 5.000 suhih obroka, dodao je Milošić.

“Mi sve nabavljamo isključivo od dogovorenih nabavljača. Nismo primili ni gram donacija, niti iz robnih rezervi. Također, mi smo u sustavu nadzora vojno-veterinarske inspekcije koja nas svakodnevno nadgleda”, istaknuo je.

VEZANE VIJESTI

Njegov restoran svakodnevno priprema 3.000 obroka. “Ostali dio obroka se priprema na zagrebačkom području i dostavljaju se direktno na lokalcijama kako je predviđeno i sukladno narudžbama”, pojasnio je

Osvrnuo se i na kritike da se tvrtka Pleter tek nakon dva tjedna uključila u pripremu obroka. “Naravno da smo radili. To me jako ljuti, kao i moje zaposlenike. Mi smo se uključili od prvog dana. Već 29.12 je bila podjela večere. Od 30. smo na dnevnoj bazi kuhali 3.600 obroka, uz oštećenja kuhinja koje je bilo. Uključili smo se odmah, naravno, ovim putem zahvaljujem i kuharima volonterima, ali mi smo jedna organizirana tvrtka, državna tvrtka, koja je radila kako nam je naloženo, kao i sve druge službe na terenu”, kazao je Milošić i dodao:

“U onom trenutku kad je bilo potrebe, kad je Nacionalni stožer nas uključio u pripremu obroka za dio stradalnika, tad smo se uključili, ali, naglašavam, cijelo vrijeme smo u vojarni, cijelo vrijeme kuhamo za onaj dio postrojbi i civila koji su bili smješteni u vojarni”, dodao je.

Kazao je da je u početku u vojarni bilo između 400 i 500 civila, dok ih je sad oko 200. “Mi isporučujemo obroke i ne razmišljamo o kriterijima tko bi morao dobiti obroke. Svi stradalnici će dobiti obrok. Mi smo spremni kuhati dok god bude potrebe, dok Nacionalni stožer od nas to traži, s obzirom da smo mobilizirani i kao tvrtka od Nacionalnog stožera”, kazao je.

“Meni osobno je žao zbog ljudi koji tamo rade, više od 20 godina u toj vojarni, oni profesionalno kuhaju po svim standardima. Mi radimo sukladno pravilniku MORH-a, Oružanih snaga. Ja do današnjeg dana nisam imao niti jednu primjedbu u svom restoranu na kvalitetu i kvantitetu hrane”, zaključio je Milošić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare